Bestand:Café ‘t Mandje.jpg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oorspronkelijk bestand(1.024 × 680 pixels, bestandsgrootte: 229 kB, MIME-type: image/jpeg)

Commons-logo.svg

Beschrijving

Beschrijving Amsterdam, Zeedijk 63,
Nederlands: Café 't Mandje aan de Zeedijk was sinds 1927 in bezit van Bet van Beeren. Zij kwam openlijk uit voor haar homoseksualiteit. Al jong wist Bet dat ze op vrouwen viel. 't Mandje was één van de eerste cafés waar homoseksuele mannen en lesbische vrouwen hun geaardheid niet hoefden te verbergen. In 1967 overleed Bet. Ze lag twee dagen opgebaard op het biljart. Haar 21 jaar jongere zuster Greet zette de zaak voort tot de heroïne in 1982 het leven op de Zeedijk compleet ontwricht had. Greet woonde er boven en zorgde dat er regelmatig werd afgestoft, gelucht en gestofzuigd. Op 29 april 2009 is het café heropend.
Datum
Bron Café ’t Mandje Reopened
Auteur FaceMePLS from The Hague, The Netherlands

Licentie

w:nl:Creative Commons
Naamsvermelding
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding 2.0 Unported
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • Naamsvermelding – U moet de juiste creditering geven, een link naar de licentie verstrekken en aangeven of er wijzigingen zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet op een manier die suggereert dat de licentiegever u of uw gebruik goedkeurt.

Checked copyright icon.svg Deze afbeelding is oorspronkelijk op Flickr geplaatst door FaceMePLS op https://www.flickr.com/photos/38891071@N00/3534191436. Dit is op door de FlickreviewR-Bot beoordeeld en de licentie onder de voorwaarden van cc-by-2.0 is bevestigd.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie19 jun 2010 01:06Miniatuurafbeelding voor de versie van 19 jun 2010 om 01:061.024 × 680 (229 kB)Vanjagenije{{Information |Description=Café 't Mandje aan de Zeedijk was sinds 1927 in bezit van Bet van Beeren. Zij kwam openlijk uit voor haar homoseksualiteit. Al jong wist Bet dat ze op vrouwen viel. 't Mandje was één van de eerste cafés waar homoseksuele man

Dit bestand wordt op de volgende 2 pagina's gebruikt:

Globaal bestandsgebruik

De volgende andere wiki's gebruiken dit bestand:

Metadata