Bestand:Eregalerij gezien naar de Rembrandtzaal in 1907.jpg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oorspronkelijk bestand(5.936 × 4.238 pixels, bestandsgrootte: 11,76 MB, MIME-type: image/jpeg)

Commons-logo.svg

Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: RMA-SSA-F-00048-1

Omschrijving

Boven de kabinetten van de Eregalerij werden de verschillende takken van kunstnijverheid uitgebeeld door middel van mannalijke en vrouwelijke figuren in historische kleding. In het midden van de galerij staat het afgietsel van Victoria, het beeld dat de voorgevel bekroont, gemaakt door François Vermeylen. In de kabinetten hangen 17de-eeuwse schilderijen. Eregalerij met aangrenzende kabinetten, gezien naar het noorden. Het decoratiepatroon zoals ontworpen door Cuypers is hier volledig uitgewerkt. De open sluitstenen van de gewelven 'doen een spaarzaam licht binnenvallen, zoodat de verlichting der vier aan elke zijde der galerij zich bevindende laterale zalen en der Rembrandtzaal krachtiger schijnt' (De Stuers p.34) De wandschilderingen zijn ontworpen door Georg Sturm: 'Elk trommelveld is gewijd aan een der provincien van het Rijk, en schetst de beteekenis die elk gewest voor de Kunst heeft gehad. In het midden een vrouwenfiguur welke symbolisch het kunstvak verbeeldt, waarin de provincie uitmunte; aan weerszijden figuren bezig dat vak te beoefenen; in de hoeken de wapenschilden van het gewest en van de hoofdplaats.' (voor gedetailleerde informatie per provincie zie De Stuers p. 34, 35) Cuypers gebruikte voor de constructie een combinatie van stenen gewelven en kolommen met smeedijzeren balken. Bij de decoratie van de balken, samensteld uit getrokken en gesmeed ijzer, is de constructie als uitgangspunt genomen. 'Flenzen en klinknagels' maken onderdeel uit van het decoratiepatroon. Granito vloer met mozaïek, voor patroon zie De Stuers afb. 12 fig B. Het niveauverschil tussen de galerij en de kabinetten wordt in 1925 geëgaliseerd.
Datum
Bron http://hdl.handle.net/10934/RM0001.HARCHIEF.834
Auteur anoniem
Unknown author

Licentie

Public domain
Deze afbeelding (of ander mediabestand) bevindt zich in het publiek domein omdat de auteursrechten verlopen zijn en de auteur anoniem is.
Dit heeft betrekking op de Europese Unie en die landen die een auteursrechtentermijn hebben van 70 jaar nadat het werk openbaar werd gemaakt en de auteur diens identiteit nooit geopenbaard heeft.
Belangrijk: Vermeld altijd voor zover mogelijk waar de afbeelding vandaan komt, en verzeker u ervan dat de auteur nooit het auteurschap heeft opgeëist.
Flag of Europe
Warning sign
Noot: In Duitsland en mogelijk in andere landen zijn bepaalde anonieme werken die voor 1 juli 1995 gepubliceerd zijn, auteursrechtelijk beschermd tot 70 jaar na de dood van de auteur. Zie Aktuelle Rechtslage in Deutschland, laatste paragraaf. Gebruik dit sjabloon niet indien de auteur zich publiekelijk geïdentificeerd heeft. Indien het werk anoniem of pseudo-anoniem is (bijvoorbeeld alleen gepubliceerd onder de naam van een bedrijf of organisatie), gebruik dan dit sjabloon alleen voor afbeeldingen die meer dan 70 jaar geleden gepubliceerd zijn. Overweeg voor een werk dat in het Verenigd Koninkrijk openbaar werd gemaakt, het Template:PD-UK-unknown te gebruiken in plaats van dit sjabloon.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie15 jul 2016 22:24Miniatuurafbeelding voor de versie van 15 jul 2016 om 22:245.936 × 4.238 (11,76 MB)HannolansCropped 11 % horizontally and 15 % vertically using CropTool with lossless mode.
15 jul 2016 22:23Miniatuurafbeelding voor de versie van 15 jul 2016 om 22:236.666 × 4.992 (13,86 MB)HannolansUser created page with UploadWizard

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata