Naar inhoud springen

Bestand:Kaart van de uiterlanden of gorzen van Putten.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(10.313 × 5.976 pixels, bestandsgrootte: 18,31 MB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Kaart van de uiterlanden of gorzen van Putten, geëxhibeerd door Dirk van Almonde c.s. Toewijzing ca.1516. Oudste gedetailleerde kaart van Piershil vóór de bedijking, afgerond in 1525.

De kaart toont de nog onbedijkte gorzen en slikken van de Hoeksche Waard bij Piershil en het huidige Nieuw-Beijerland. Aan de bovenrand: het zuid-oostelijke deel van (Voorne-)Putten, dat toen al wel bedijkt was. Boven de Spoeye (het huidige Spui) zijn Simonshaven, Hekelingen en het later verdronken dorp Putte te zien. De begroeide gorzen zijn groen, de onbegroeide slikken zijn bruin. Geschilderd op linnen doek van 45 x 81 cm. De kaart heeft dienst gedaan in een rechtszaak (de rechterkant was daarvoor niet belangrijk, vandaar dat het leeg is). [Bronː Met droge voeten door Putten / Jan de Baan (samenst.). - Gemeente Spijkenisse, 1983, p. 2.]

Nationaal Archief, Den Haag: Kaartcollectie Binnenland Hingman - inventarisnr. 2081.
Datum unknown attributed about 1516
Bron http://proxy.handle.net/10648/af8db4a6-d0b4-102d-bcf8-003048976d84
Auteur geëxhibeerd door Dirk van Almonde c.s.

Licentie Nationaal Archief, Den Haag, Nederland. Geen auteursrecht. Van dit werk is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtelijke beperkingen op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. Je mag het werk zonder toestemming kopiëren, wijzigen, verspreiden,en uitvoeren, zelfs voor commerciële doeleinden. Zie de Overige Informatie hieronder.

Licentie

Creative Commons CC-Zero Dit bestand is beschikbaar onder Creative Commons CC0 1.0 Universele Public Domain Dedication.
De persoon die een werk voorziet van deze licentie stelt dit werk beschikbaar aan het publieke domein door, voor zover dit wettelijk is toegestaan, afstand te doen van alle rechten op het werk in de zin van het auteursrecht, met inbegrip van alle aanverwante of naburige rechten. U kunt het werk kopiëren, aanpassen, distribueren en uitvoeren, ook voor commerciële doeleinden, zonder dat u daarvoor toestemming hoeft te vragen.

Bijschriften

Kaart van de uiterlanden of gorzen van Putten, geëxhibeerd door Dirk van Almonde c.s

Items getoond in dit bestand

beeldt af

image/jpeg

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie24 mrt 2019 03:43Miniatuurafbeelding voor de versie van 24 mrt 2019 03:4310.313 × 5.976 (18,31 MB)DGWKJacobsUser created page with UploadWizard

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: