Bestand:Kamerscherm met vijf raamwerken bespannen met gebatikte trijp, BK-1976-100.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(4.992 × 5.132 pixels, bestandsgrootte: 3,24 MB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands:

Identificatie
Titel(s): Kamerscherm met vijf raamwerken bespannen met gebatikte trijp
Objecttype: meubilair kamerscherm
Objectnummer: BK-1976-100
Opschriften / Merken: opschrift, op plaatje linksboven op de achterzijde van het scherm: ‘ARTS AND CRAFTS DEN HAAG HOLLAND’signatuur, tweede paneel van links op de voorzijde: ‘beeltenis van een bijenkorf’ (signatuur van Agathe Wegerif-Gravestein)
Omschrijving: Vijfdelig kamerscherm van mahoniehout. De vijf rechte raamwerken rusten direct op de vloer. De vier zijramen zijn allen aan de bovenzijde voorzien van een band, ingelegd met ebbenhout, met op de stijlen grotere en op de regels kleinere afhangende driehoeken. Het middenraam heeft een opzetstuk en twee, iets hoger opgetrokken, stijlen en een lagere bovenregel. Tussen de bovenregel en het opzetstuk bevindt zich een paneel van ebbenhout met aan de bovenzijde een bies ingelegd met ivoor. Het opzetstuk heeft de vorm van een segmentvormig fronton en bevat inlegwerk van ebbenhout in de vorm van twee stierenhoornen met daartussen vijf afhangende punten die binnenin zijn ingelegd met driehoeken en cirkels van ivoor. De raamwerken zijn bespannen met gebatikte trijp. De batiks aan de voor- en achterzijde zijn ten opzichte van elkaar gespiegeld. De zijpanelen bevatten geometrische vormen en het middenpaneel de Nederlandse Leeuw. Het middenpaneel is rood, de tussenpanelen geel en de zijpanelen blauw. Tussen het raamwerk en de panelen is een smalle lijst van ebbenhout.

Vervaardiging
Vervaardiger: ontwerper: Chris Wegerif ontwerper: Agathe Wegerif-Gravestein vervaardiger: J.Th. Uiterwijk & Co.
Plaats vervaardiging: Den Haag
Datering: 1902
Materiaal: mahoniehout trijp wol ebbenhout ivoor
Techniek: intarsia / batik
Afmetingen: h 188,5 cm. blad: b 52,9 cm. bekroning middelste: b 59,1 cm. geheel: d 11 cm. blad: d 2 cm.

Verwerving en rechten
Verwerving: aankoop 1976
Copyright: Publiek domein
Datum
Bron http://hdl.handle.net/10934/RM0001.COLLECT.354602
Auteur Rijksmuseum

Licentie

Creative Commons CC-Zero Dit bestand is beschikbaar onder Creative Commons CC0 1.0 Universele Public Domain Dedication.
De persoon die een werk voorziet van deze licentie stelt dit werk beschikbaar aan het publieke domein door, voor zover dit wettelijk is toegestaan, afstand te doen van alle rechten op het werk in de zin van het auteursrecht, met inbegrip van alle aanverwante of naburige rechten. U kunt het werk kopiëren, aanpassen, distribueren en uitvoeren, ook voor commerciële doeleinden, zonder dat u daarvoor toestemming hoeft te vragen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie14 dec 2019 20:57Miniatuurafbeelding voor de versie van 14 dec 2019 20:574.992 × 5.132 (3,24 MB)Mr.Nostalgic== {{int:filedesc}} == {{Information |Description={{nl|1=<br><br><big>'''Identificatie'''</big><br>'''Titel(s): '''Kamerscherm met vijf raamwerken bespannen met gebatikte trijp<br>'''Objecttype:''' meubilair kamerscherm <br>'''Objectnummer:''' BK-1976-100<br>'''Opschriften / Merken:''' opschrift, op plaatje linksboven op de achterzijde van het scherm: ‘ARTS AND CRAFTS DEN HAAG HOLLAND’signatuur, tweede paneel van links op de voorzijde: ‘beeltenis van een bijenkorf’ (signatuur van Agathe Weger...

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata