Bestand:Rijksmonument - Minke Wagenaar - 2010 Willem Arntsz hoeve 027.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(1.600 × 1.200 pixels, bestandsgrootte: 1,07 MB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Beschrijving

Voormalig paviljoen ten behoeve van TBC-patienten binnen de psychiatrische kliniek. Gerestaureerd en in gebruik genomen als vergaderlocatie. Symmetrische indeling met ingangspartij in het midden.

Rijksmonument 510226 TBC-gebouw

Beschrijving door de RIjksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Omschrijving complexonderdeel 4

Een aan de rechterzijde van de hoofdas gelegen TBC-PAVILJOEN van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond onder een plat dak met overstek op klossen met peerkraalmotief. De bakstenen gevels zijn bepleisterd met uitzondering van de plint, een horizontale band ter hoogte van de bovendorpels en de strekken boven de vensters en deuren. De voorgevel aan de westzijde is zeven vensterassen breed en heeft een symmetrische indeling met drie- en tweelichtsvensters voorzien van bovenlichten en roedenindeling. Op de middenas bevindt zich de ingangspartij bestaande uit een samengesteld venster waarin een deur met zij- en bovenlichten.

De achtergevel heeft een symmetrische opzet, waartegen zowel uiterst links als rechts is een klein risalerend bouwvolume onder een plat dak aangebouwd, waarin twee kleine staande roedenvensters zijn gezet. Hiertussen bevinden zich van links naar rechts een dubbele deur met roedenbovenlicht, een pseudo kruisvenster en een drielichts roedenvenster. Aan de geveluiteinden is een staand roedenvenster gezet.

De linker zijgevel heeft een tweede ingang bestaande uit een deur met bovenlicht die links van de middenas geplaatst is. De rechterzijgevel is blind.

Waardering complexonderdeel 4

Van cultuurhistorische waarde vanwege oorspronkelijke functie alsmede van ensemble waarde als historisch onderdeel van de eerste ontwikkeling W.A. Hoeve.

Dit is een afbeelding van een rijksmonument met nummer 510226

Information from structured data:

Datum
Bron 2010 Willem Arntsz hoeve 027
Auteur Minke Wagenaar from Amsterdam, NL
Cameralocatie52° 08′ 53,88″ NB, 5° 14′ 56,68″ OL Kartographer map based on OpenStreetMap.Deze en andere afbeeldingen in: OpenStreetMapinfo

Licentie

w:nl:Creative Commons
naamsvermelding Gelijk delen
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 2.0 Unported
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
  • Gelijk delen – Als u het werk heeft geremixt, veranderd, of erop heeft voortgebouwd, moet u het gewijzigde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het oorspronkelijke werk, of een daarmee compatibele licentie.
Deze afbeelding is oorspronkelijk op Flickr geplaatst door Minke Wagenaar op https://www.flickr.com/photos/36546835@N07/5171829373. Dit is op 5 december 2010 door de FlickreviewR-Bot beoordeeld en de licentie onder de voorwaarden van cc-by-sa-2.0 is bevestigd.

5 december 2010

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

52°8'53.876"N, 5°14'56.677"E

0,005 seconde

7,8125 millimeter

image/jpeg

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie6 dec 2010 00:12Miniatuurafbeelding voor de versie van 6 dec 2010 00:121.600 × 1.200 (1,07 MB)ErfgoedBot{{Information |Description=Voormalig paviljoen ten behoeve van TBC-patienten binnen de psychiatrische kliniek. Gerestaureerd en in gebruik genomen als vergaderlocatie. Symmetrische indeling met ingangspartij in het midden. Rijksmonument 510226 TBC-gebou

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Globaal bestandsgebruik

De volgende andere wiki's gebruiken dit bestand:

Metadata