Naar inhoud springen

Bestand:Titsingh in China - KONB11-UBLWGW-353-B-12-13-PRENT-TUSSEN-PAG-16-17.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Titsingh_in_China_-_KONB11-UBLWGW-353-B-12-13-PRENT-TUSSEN-PAG-16-17.jpg(750 × 514 pixels, bestandsgrootte: 180 kB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

English: Titsingh in China

Nederlands: Titsingh in China

  (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Titel
English: Titsingh in China
Nederlands: Titsingh in China
Soort object prent
Beschrijving
Nederlands: De VOC-ambtenaar Isaac Titsingh (1745-1812) is een pionier op het gebied van het verzamelen van kennis over Azië. Als ambassadeur bezoekt hij China en Japan waar hij driemaal de functie van opperhoofd bekleedt. Hij correspondeert in betrekkelijke vrijheid met Japanse tolken en wetenschappers en wisselt kennis uit. Daarnaast is hij de eerste Europeaan die er in slaagt een grote verzameling Japanse voorwerpen naar Europa te brengen. Titsingh heeft een leergierig karakter en staat open voor nieuwe dingen en dat komt hem goed van pas in zijn carrière. Deze afbeelding afkomstig uit Voyage de l’ambassade door Braam van Houckgeest, toont de ontvangst van ambassadeur Titsingh in de Chinese stad Kanton. Titsingh is de zittende figuur met de hoed (rechts). Naast hem zit zijn collega A.E. van Braam Houckgeest (links).
English: VOC representative Isaac Titsingh (1745-1812) was a pioneer in the field of collecting information on Asia. As ambassador, he visited China and Japan. In Japan he held the position of supreme headman or ‘Opperhoofd’ three times. He corresponded in relative freedom with Japanese interpreters and scientists, with whom he exchanged information. In addition, he was the first European to succeed in bringing a large collection of Japanese objects to Europe. Titsingh was inquisitive by nature and had an open mind for new things, which served him well in his career. This picture, taken from Voyage de l’ambassade by A.E. van Braam Houckgeest, features the reception of ambassador Titsingh in the Chinese city of Canton. Titsingh is the figure sitting, with hat (right), and next to him is his colleague Van Braam Houckgeest (left).
Datum 1797
date QS:P571,+1797-00-00T00:00:00Z/9
institution QS:P195,Q638395
Bron/fotograaf

Licentie

Het tweedimensionale kunstwerk afgebeeld op deze afbeelding valt in het publiek domein omdat:
Public domain

Dit werk bevindt zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is.


Je dient ook een Amerikaans publiek domein-tag in te voegen om aan te geven waarom dit werk zich in het publiek domein bevindt in de Verenigde Staten.
Reproducties van het werk kunnen ook worden beschouwd als publiek domein omdat ze geen oorspronkelijk karakter hebben. Dit geldt voor reproducties gemaakt in de Verenigde Staten (zie Bridgeman Art Library v. Corel Corp.), Duitsland en veel andere landen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie22 jul 2022 12:57Miniatuurafbeelding voor de versie van 22 jul 2022 12:57750 × 514 (180 kB)OlafJanssen4 more images (details)

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Globaal bestandsgebruik

De volgende andere wiki's gebruiken dit bestand:

Metadata