BPF Schilders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Bpf schilders)
Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf
Oprichting 1951
Land Nederland
Hoofdkantoor Zeist
Leden 109.599
Beheerd vermogen € 7,6 miljard
Producten pensioenen
Website bpfschilders.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (meestal afgekort als: BPF Schilders) is een Nederlands pensioenfonds en opgericht in 1951. De pensioenuitvoeringsorganisatie van BPF Schilders is PGGM N.V.

Omvang[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2022 telde BPF Schilders 2.166 aangesloten werkgevers, bijna 34.000 premiebetalende deelnemers, bijna 40.000 gewezen deelnemers en 36.411 pensioengerechtigden. Het pensioenfonds had eind 2021 een belegd vermogen van € 7,6 miljard.[1]

Structuur[bewerken | brontekst bewerken]

Het bestuur van BPF Schilders bestuurt en beheert de stichting. Dit doet het onder toezicht van het verantwoordingsorgaan en de raad van toezicht. Deze ziet toe op het functioneren van het bestuur. Het bestuur legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan over het beleid en de wijze waarop het is uitgevoerd. Het bestuur van BPF Schilders bestaat uit een vertegenwoordiging van de werkgevers- en werknemersorganisaties in de branche. Het bestuur is aangevuld met een bestuurslid namens zzp’ers, een bestuurslid namens gepensioneerden en twee onafhankelijke deskundigen op het gebied van risicomanagement en vermogensbeheer.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]