CHEOPS (studievereniging)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

CHEOPS, Studievereniging Bouwkunde is de overkoepelende studievereniging van de faculteit bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en vertegenwoordigt alle bouwkundestudenten van de TU/e. CHEOPS maakt deel uit van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven. De studievereniging telt anno 2018 ongeveer 1800 leden.

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

In de periode voor de oprichting van CHEOPS beschikte de afdeling bouwkunde van de Technische Hogeschool Eindhoven (tegenwoordig de Technische Universiteit Eindhoven) over vier studieverenigingen: studievereniging FAGO, studievereniging KOers, studievereniging uitvoeringstechniek en studievereniging 6B. Een fusie resulteerde uiteindelijk in de oprichting van CHEOPS op 12 december 1985, dat toen de naam Studievereniging Bouwkunde droeg.

Sectieverenigingen[bewerken | brontekst bewerken]

De koepelvereniging CHEOPS kent verschillende sectieverenigingen die opereren als op zichzelf staande studieverenigingen voor de verschillende afstudeerrichtingen binnen de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven:

Sectievereniging Afstudeerrichting
AnArchi Architecture
KOers Structural Design
Mollier Building Physics and Systems
of CoUrsE! Construction Management and Engineering
SerVicE Urban Systems and Real Estate
VIA urbanism Urban Design and Planning

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging organiseert activiteiten op ieder van de vakgebieden, waaronder lezingen, studiereizen en excursies, symposia en bedrijfsbezoeken. Daarnaast vervult ze een rol bij het informeren van reeds studerende en aankomende bouwkundestudenten en bedrijven over activiteiten en ontwikkelingen binnen het onderwijs, de faculteit en de vereniging. CHEOPS geeft een Engelstalig magazine uit, de Chepos. Ieder jaar verschijnen er drie edities van de Chepos waarin actuele thema's binnen de verschillende richtingen in de bouwwereld besproken worden.