Sungbong Choi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Choi Sung-Bong)
Ga naar: navigatie, zoeken
Sungbong Choi
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Sungbong Choi
Alias Ji-Sung
Geboren 18 februari 1990
Land Zuid-Korea Vlag van Zuid-Korea
Werk
Jaren actief 2011 - heden
Genre(s) Opera
Beroep Klassiek zanger
Instrument(en) Zang
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Sungbong Choi (Hanja: 최성봉, Zuid-Korea, 18 februari 1990) is een Zuid-Koreaanse zanger. Choi raakte bekend door zijn optreden in Korea's Got Talent. In deze talentenshow eindigde hij als tweede. Zijn auditie voor deze show werd een YouTube-hit.

Biografie[bewerken]

Op driejarige leeftijd werd Choi achtergelaten bij een weeshuis waar hij op vijfjarige leeftijd wegliep omdat hij werd geslagen. Choi verkocht daarna kauwgom en energiedrankjes. Vanaf zijn achtste werkte hij als arbeider en verzorgde daarnaast leveringen van melk en kranten om rond te komen. Later ontmoette Choi een vrouw die een eetstalletje uitbaatte aan een nachtclub, zij gaf hem de naam Ji-Sung. Choi had voordien nooit een voornaam gehad. Zij stimuleerde hem ook om een scholingstest af te leggen om zodoende toegelaten te kunnen worden tot het voortgezet onderwijs. Choi achterhaalde bij het weeshuis waar hij achtergelaten werd dat zijn werkelijk naam Choi Sung-bong is. Dit was echter niet de voornaam die zijn ouders hem gegeven hadden. Deze naam kreeg hij pas in het weeshuis. Als gevolg daarvan verkoos Choi de naam Ji-Sung boven Sung-bong.

Hij studeerde af aan de Daejeon Arts High School. Tijdens de auditie voor Korea's Got Talent gaf Choi aan dat hij een opleiding aan deze middelbare school gevolgd had. Choi vermeldde ook dat hij geen zanglessen had gevolgd omdat hij meestal niet over de financiële middelen beschikte om die te kunnen betalen.[1]

Hij werkte bij een bezorgservice om scholing te kunnen betalen maar kwam daarbij ernstig ten val tijdens het vervullen van een nachtdienst. Choi kreeg medische behandeling aan het Kun Yang Universitair Ziekenhuis. Eerder was Choi ook het slachtoffer van twee auto-ongelukken. Voor de kwetsuren die hij daarbij opliep kreeg Choi destijds niet de nodige medische behandeling. Toen Choi werd toegelaten tot het Kun Yang Universitair Ziekenhuis als gevolg van de medische kwesties in verband met de eerdere auto-ongelukken nam hij vrijwillig deel aan een studentenproject. Choi overwoog om zijn middelbareschoolopleiding stop te zetten, maar hij zag later kans om masterclasses te volgen en hij leerde daarnaast vooral zichzelf zingen. Zijn middelbareschoolleraar merkte op dat Choi vaak afwezig was ten gevolge van zijn leefsituatie. Choi kon het financieel niet opbrengen om vervolgonderwijs te doorlopen en werkte na zijn opleiding als bouwvakker. Door de enorme aandacht en populariteit na zijn televisie-optreden is zijn achtergrond intensief onderzocht en bevestigd door Zuid-Koreaanse media.

Muzikale achtergrond[bewerken]

Choi raakte geïnspireerd door muziek toen hij 14 jaar was na het beluisteren van een klassiek zangeres in de nachtclub waar hij kauwgom verkocht. Choi verklaarde tijdens de Korea's Got Talent auditie dat hij gefascineerd was geraakt door de zuiverheid van de zang. Hij werd een muzikale autodidact en volgde later een voortgezette opleiding klassieke zang aan de muzikale afdeling van de Daejeon Arts High School. Choi's favoriete zanger is Andrea Bocelli.

Korea's Got Talent[bewerken]

Optreden[bewerken]

Op 6 juni 2011 verbaasde Choi met zijn uitvoering van Nella Fantasia. Juryleden en publiek raakten ontroerd door zijn achtergrond en optreden. Hij stelde zich voor als een handarbeider, die met de verkoop kauwgom en energiedrank tien jaar zijn brood verdiende. Alle juryleden waren onder de indruk van zijn vocale talenten. Choi behaalde de finale van de wedstrijd waarin hij als tweede eindigde.

YouTube-hit[bewerken]

Choi's prestaties werden YouTube-hit. Een Engels ondertitelde versie leidde tot internationale belangstelling van pers en Choi werd "de volgende Susan Boyle" genoemd. De video zelf werd inmiddels meer dan 100 miljoen keer bekeken.

Externe links[bewerken]