D-Block

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
D-Block
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2001 - heden
Oorsprong Verenigde Staten / New York / Yonkers
Genre(s) Hip-Hop
Label(s) Koch Records
Leden
President/eigenaar Supa Mario
Rapper Sheek Louch
Rapper Jadakiss
Rapper Styles P
Portaal  Portaalicoon   Muziek

D-Block Records is een Amerikaans muzieklabel, dat hiphopmuziek uitbrengt.

Geschiedenis[bewerken]

Het label is opgericht door de rappers Sheek Louch, Jadakiss en Styles P. D-Block is een Amerikaanse Record Label die bedacht en opgericht in de jaren 90 door de drie bovengenoemde rappers. De eigenaar en president van de label is Supa Mario. Sheek Louch, Jadakiss en Styles P zaten al met zijn drieën in de rapgroep The LOX. In 2001 na de verschijning van hun tweede album kwamen ze op het idee om de naam van de groep te veranderen in D-Block. Er waren geruchten dat ze getekend hadden bij Def Jam Records toch hebben ze aangekondigd een succesvolle deal met Koch Records te hebben getekend.

Huidige Leden[bewerken]

Artiesten Beschrijving
Jadakiss Een van de originele oprichters van The L.O.X. (voordat ze D-Block werden), Jadakiss heeft zijn weg omhoog gewerk van een battle rapper naar een mainstream artiest. Hij was ontdekt samen met Sheek Louch and Styles P door Mary J. Blige, die ze weer heeft voorgesteld aan Sean Combs(voordat hij P.Diddy werd); later hadden ze getekend bij Bad Boy Records als The L.O.X.. Jadakiss heeft twee soloalbums uitgebracht: Kiss Tha Game Goodbye in 2001 en Kiss of Death in 2004.
Sheek Louch Is ook een van de leden van The L.O.X., Sheek Louch is een Yonkers geboren rapper die drie soloalbums heeft uitgebracht: Walk Witt Me in 2003, After Taxes in 2005, en het meest recente, Silverback Gorilla in 2008.
Styles P De laatste van de drie originele leden van The L.O.X., Styles P heeft ook drie soloalbums uitgebracht. Zijn debut, A Gangster And A Gentleman, kwam uit in 2002. Styles' langverwachte album, Time Is Money, was eindelijk uitgekomen in december 2006 met een vertraging van meer dan twee jaar. Zijn derde en meeste recente album, "Super Gangster, Extraordinary Gentleman", werd in 2007 uitgebracht.
Vinny Idol De officiële Record Producer voor en getekend bij D-Block Records. Hij heeft al vele producties op zijn naam staan, die hij heeft gedaan voor verschillende artiesten uit het D-Block-kamp.
Poobz De officiële Record Producer en Engineer voor en getekend bij D-Block Records. Ook hij heeft net als Vinny Idol vele producties op zijn naam staan voor verschillende artiesten uit het D-Block-kamp.
Team Arliss Hip Hops bekendste undergroundgroep, staat bekend door hun hardcoresound en thema's. Ze bestaan uit Trav (Bed-Stuy, Brooklyn), St. Raw a.k.a. Straw (183rd Street, Bronx) en Shells.
354 Entertainment D-Blocks undergroundgroep die opgericht werd in 2005 met de leden Bully ,Nakuzi en Snyp-Life. Ze komen uit Yonkers en hebben hun eerste mixtape uitgebracht genaamd Y.O. Stomping Grounds.
Dj Killatouch Officiële Dj voor Jadakiss, Sheek Louch en The LOX.
D-Block Latino D-Blocks underground latingroepen Chary Ary en PLF.
A.P. ook bekend als D-Block's Live wire.
Large Amounts a.k.a. The Boy with a billion bars.
Bucky
Don D and T.Y
Bully

Voormalige Leden[bewerken]

Artist Description
J-Hood J-Hood was gerekruteerd op een jonge leeftijd door Sheek Louch om zijn goede teksten en de manier waarop hij zijn muziek bracht.

Externe link[bewerken]