The Lox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf D-Block)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Lox
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1994-heden
Oorsprong Verenigde Staten / New York / Yonkers
Genre(s) Hiphop
Label(s) Bad Boy, Ruff Ryders, D-Block, Roc Nation
Leden
Rapper Jadakiss
Rapper Styles P
Rapper Sheek Louch
Portaal:  Muziek

The Lox is een Amerikaans hiphopgroep uit Yonkers, New York.

Geschiedenis[bewerken]

De groep is in 1994 opgericht door de rappers Jadakiss, Styles P en Sheek Louch. Ze hadden eerst getekend bij Sean Combs' Bad Boy Records in 1995, voordat ze in 1998 bij Ruff Ryders Entertainment kwamen. In 2001 na de verschijning van hun tweede album hebben zij hun eigen muzieklabel opgericht, D-Block Records. De president van de label is Supa Mario.

Leden[bewerken]

Artiesten Beschrijving
Jadakiss Een van de originele oprichters van The L.O.X., Jadakiss heeft zijn weg omhoog gewerk van een battle rapper naar een mainstream artiest. Hij was ontdekt samen met Sheek Louch and Styles P door Mary J. Blige, die ze weer heeft voorgesteld aan Sean Combs(voordat hij P.Diddy werd); later hadden ze getekend bij Bad Boy Records als The L.O.X.. Jadakiss heeft twee soloalbums uitgebracht: Kiss Tha Game Goodbye in 2001 en Kiss of Death in 2004.
Sheek Louch Is ook een van de leden van The L.O.X., Sheek Louch is een Yonkers geboren rapper die drie soloalbums heeft uitgebracht: Walk Witt Me in 2003, After Taxes in 2005, en het meest recente, Silverback Gorilla in 2008.
Styles P De laatste van de drie originele leden van The L.O.X., Styles P heeft ook drie soloalbums uitgebracht. Zijn debut, A Gangster And A Gentleman, kwam uit in 2002. Styles' langverwachte album, Time Is Money, was eindelijk uitgekomen in december 2006 met een vertraging van meer dan twee jaar. Zijn derde en meeste recente album, "Super Gangster, Extraordinary Gentleman", werd in 2007 uitgebracht.
Vinny Idol De officiële Record Producer voor en getekend bij D-Block Records. Hij heeft al vele producties op zijn naam staan, die hij heeft gedaan voor verschillende artiesten uit het D-Block-kamp.
Poobz De officiële Record Producer en Engineer voor en getekend bij D-Block Records. Ook hij heeft net als Vinny Idol vele producties op zijn naam staan voor verschillende artiesten uit het D-Block-kamp.
Team Arliss Hip Hops bekendste undergroundgroep, staat bekend door hun hardcoresound en thema's. Ze bestaan uit Trav (Bed-Stuy, Brooklyn), St. Raw a.k.a. Straw (183rd Street, Bronx) en Shells.
354 Entertainment D-Blocks undergroundgroep die opgericht werd in 2005 met de leden Bully ,Nakuzi en Snyp-Life. Ze komen uit Yonkers en hebben hun eerste mixtape uitgebracht genaamd Y.O. Stomping Grounds.
DJ Killatouch Officiële Dj voor Jadakiss, Sheek Louch en The LOX.
D-Block Latino D-Blocks underground latingroepen Chary Ary en PLF.
A.P. ook bekend als D-Block's Live wire.
Large Amounts a.k.a. The Boy with a billion bars.
Bucky
Don D and T.Y
Bully
J-Hood J-Hood was gerekruteerd op een jonge leeftijd door Sheek Louch om zijn goede teksten en de manier waarop hij zijn muziek bracht.

Discografie[bewerken]

  • Money, Power & Respect (1998)
  • We Are the Streets (2000)
  • Filthy America... It's Beautiful (2016)

Externe link[bewerken]