De Boer Tenten BV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Boer Tenten BV is de voormalige naam van de huidige Nederlandse onderneming De Boer Structures BV van De Boer Structures Holding BV, en opereert onder de handelsnaam De Boer. De Boer is een internationale leverancier van snel te bouwen tijdelijke accommodaties voor korte en lange termijn gebruik zoals evenementen, supermarkten en opslag.

Opgericht in 1924 in Hensbroek, Noord-Holland, met hoofdkantoor in Alkmaar, heeft De Boer kantoren in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Spanje, Dubai en Zweden. De Boer heeft representaties in Qatar, Rusland, China en de Verenigde Staten van Amerika. NPM Capital, deel van SHV Holdings, is grootaandeelhouder sinds augustus 2005. Er zijn 300 werknemers in dienst.

Geschiedenis[bewerken]

De Boer is in 1924 in Hensbroek, Noord-Holland opgericht door Klaas de Boer, die er een lokaal koffiehuis en een kruidenierswinkel bezat. De Boer bedacht een overdekt café met gebruik van palen en tentdoek voor het plaatselijke dorpsfeest. Klaas werd gevraagd om bij meerdere feesten in een tijdelijke optrek te komen serveren, daarom kocht hij een tweedehands Italiaanse circustent.

In de jaren 30 kwam zoon Jan de Boer in de zaak en er werd een naaimachine aangeschaft om zelf tenten te kunnen produceren. Na de Tweede Wereldoorlog verzorgde De Boer ook de catering en muziek, ook in plaatsen op geruime afstand van Hensbroek.

In de vijftiger jaren introduceerde De Boer houten hallen, een grote ontwikkeling voor die tijd. In 1963 overleed Klaas de Boer en nam zijn zoon Jan het bedrijf over. In de daarop volgende decennia kwamen Jans vijf zonen ook in het bedrijf werken en werden kantoren geopend in de omringende landen.

Tenslotte is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste internationale leveranciers van tijdelijke accommodaties, die tegenwoordig gemaakt zijn van extrusie aluminium, PVC daken en zijkanten en glazen panelen. De Boer bouwt en verhuurt tijdelijke evenementaccommodaties, hospitalityunits, opslaghallen, supermarkten, kantoren, winkels, en noodaccommodaties.

In 2002 verkocht de familie de Boer een meerderheidsaandeel aan de investeerder 3i. In 2005 werd NPM Capital, onderdeel van SHV Holdings, eigenaar toen 3i en de familie de Boer de hun aandelen aan NPM Capital verkochten.

Externe link[bewerken]