De Boer Tenten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf De Boer Tenten BV)
Ga naar: navigatie, zoeken
De Boer Tenten BV
Rechtsvorm BV
Oprichting 1924
Oprichter(s) Klaas de Boer
Eigenaar NPM Capital
Land Internationaal
Hoofdkantoor Alkmaar
Werknemers 300
Sector Evenementen
Website www.deboer.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Boer Tenten BV, tegenwoordig De Boer, levert tijdelijke accommodaties voor evenementen, supermarkten en opslag.

Geschiedenis[bewerken]

De Boer is in 1924 in Hensbroek, Noord-Holland opgericht door Klaas de Boer[1], die er een lokaal koffiehuis en een kruidenierswinkel bezat. De Boer bedacht een overdekt café met gebruik van palen en tentdoek voor het plaatselijke dorpsfeest. Klaas werd gevraagd om bij meerdere feesten in een tijdelijke optrek te komen serveren, daarom kocht hij een tweedehands Italiaanse circustent.

In de jaren dertig kwam zoon Jan de Boer in de zaak en werd een naaimachine aangeschaft om zelf tenten te kunnen produceren. Na de Tweede Wereldoorlog verzorgde De Boer ook de catering en muziek, ook in plaatsen op geruime afstand van Hensbroek.

In 1963 overleed Klaas de Boer en nam zijn zoon Jan het bedrijf over. In de daarop volgende decennia kwamen Jans vijf zonen ook in het bedrijf werken en werden kantoren geopend in de omringende landen.

In 2002 verkocht de familie de Boer een meerderheidsaandeel aan de investeerder 3i. In 2005 werd NPM Capital, onderdeel van SHV Holdings, eigenaar toen 3i en de familie de Boer de hun aandelen aan NPM Capital verkochten. In 2017 verkocht NPM Capital zijn aandelen aan Losberger GmbH, dat eigendom is van Gilde Buyout Partners. De Boer en Losberger zullen samen verder gaan onder de handelsnaam Losberger De Boer.[2]

Materiaal accommodaties[bewerken]

In de beginjaren werd gebruikgemaakt van tentdoek. In de jaren vijftig introduceerde De Boer houten hallen, een grote ontwikkeling voor die tijd. Tegenwoordig zijn de accommodaties gemaakt van extrusiealuminium, pvc en glas.

Bekendheid[bewerken]

Het bedrijf is bekend geworden door bijdragen aan grote evenementen zoals de vierdaagse in Nijmegen (tentenkamp in Heumensoord voor de aan de vierdaagse deelnemende militairen) [3], de Olympische Spelen in Londen en bijvoorbeeld de HISWA in Amsterdam.[4]

Externe link[bewerken]