FC Schepdaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Fc Schepdaal)
FC Schepdaal
Naam Football Club Schepdaal
Stamnummer 8005
Opgericht 1973
Plaats Schepdaal
Stadion Caerenberghveld
Voorzitter Vlag van België Johan De Munck
Trainer Jeroen Van den Stockt
Competitie 3de Prov. A Brabant
Website www.fcschepdaal.be
Tenue
Geldig voor 2010/11
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

FC Schepdaal is een Belgische voetbalclub uit Schepdaal. De ploeg is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 8005 en heeft oranje en zwart als kleuren. De club speelt in de provinciale reeksen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

FC Schepdaal begon als een kleine vriendenploeg die louter voor het plezier samenkwamen op een plaatselijk voetbalveld, tot men in 1973 besliste aan te sluiten bij de Belgische Voetbalbond. De club ging van start in de provinciale reeksen, op het laagste niveau, Vierde Provinciale.

In 1977/78 werden een aantal externe spelers aangetrokken en via de eindronde promoveerde men naar Derde Provinciale. In 1979 kende Schepdaal een succes in de Beker van België, waar het onder meer vierdeklasser FC Testelt en KFC Brasschaat uitschakelde. Later werd men zelf door Helzold FC uitgeschakeld. In 1982 degradeerde men weer naar Vierde Provinciale, maar in 1985 keerde men weer terug in Derde. De club bleef de volgende jaren in de lagere provinciale reeksen.

In 1997 haalde men de finale van de Beker van Brabant, waar men met 1-0 verloor van KAC Betekom. Dankzij een titel in 2001 promoveerde de club voor het eerst naar Tweede Provinciale. Het verblijf duurde maar een seizoen en Schepdaal degradeerde weer. Een paar jaar later kon men toch opnieuw promoveren.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]