Gebruiker:Dimitri Gazan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mijn naam is Dimitri Gazan, initiatiefnemer en producent van het Neerlandsch Verzetsmonument. Momenteel werk ik mee aan het Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Personen, gekoppeld aan het genealogisch onderzoeksproject: Ondergrondse Pers 1940-1945 waar ik persoonlijk verantwoordelijk voor ben, in samenwerking met collega genealoog Emiel Koning.


Uit dit project voortvloeiend lopen een drietal projecten, gelieerd aan het genealogisch onderzoeksproject: Ondergrondse Pers 1940-1945:

Dit genealogisch onderzoeksproject stelt een lijst samen van personen, betrokken bij de illegale pers die in het boek De Ondergrondse Pers van Lydia E. Winkel, geheel herzien door Drs. Hans de Vries, 'ontbreken'.

Dit is een bronnen project m.b.t. het hoofdproject: De Ondergrondse Pers 1940-1945. Het doel is een overzicht te bieden van de verzetskranten waarin beschrijvingen staan over het ontstaan, het gedachtegoed, de uitvoering ervan en de mensen die daar aan hebben bijgedragen. De namen die in deze uitgaves worden genoemd en niet in het boek van Lydia Winkel voorkomen zijn ondergebracht in het project Illegale Pers 40-45

Dit deelproject is gebaseerd op de Lijst van drukkerijen/uitgeverijen van verzetsbladen gedurende de Tweede Wereldoorlog waarin de betrokken personen in genealogische context en de historie van de drukkerijen en uitgevers worden uitgelicht