Gebruiker:Evdac51/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Erwin Vandousselaere (Oostende, 10 september 1957) is een Belgische ondernemer en gewezen voetballer van AS Oostende (1969-1981) en KV Oostende (1981-1985), zijn voetbalcariere eindigde bij SK Eernegem (1991).

Bio: Vandousselaere behaalde een master industriële wetenschappen aan de hogeschool Oostende (1979), is gehuwd en heeft 2 dochters.

Carriere: Na een carrière (LinkedIn) van bijna 20 jaar in internationale bedrijven zoals Bausch&Lomb, Houston Instrument, Summagraphics en Calcomp, slaagde hij erin om in 1999 het toenmalige bedrijf Calcomp DP NV te Gistel over te nemen samen met zijn Amerikaanse vennoot uit Seattle (WA,USA). Samen bouwden ze het bedrijf uit tot een wereldspeler in snijplotters en afgeleide producten voor onder andere de beletteringsindustrie, de textiel- en verpakkingsmarkt. Het huidige Summa NV is vandaag een van de grotere bedrijven in Gistel en heeft ondermeer nog vestigingen in de Verenigde Staten (Beverly, MA), het Verenigd Koninkrijk (Nottingham) en Singapore. Het bedrijf kreeg in 2016 Gimv als meerderheidsaandeelhouder waaronder het bedrijf een enorme groei nam. Vandaag is Vandousselaere de Group CEO en managing partner van Summa alsook een van de hoofdaandeelhouders samen met Gimv en het management.

Andere activiteiten: Vandousselaere is actief lid en vrijwilliger bij Rotaryclub Gistel, waar hij past president (2009-2010) is alsook Paul Harris Fellow (2*). Zijn hobbies zijn tennis,fietsen en tuinieren.