Gebruiker:Guusanke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

GUUSANKE VOGT


Algemene informatie Geboren 17 juni 1948 Land Nederland

Beroep Auteur, kunstenaar conceptbedenker Werk Jaren actief 1976 - heden Genre non-fictie Uitgeverij Cantecleer, Kosmos, Unieboek, Bruna, Terra e.a.

https://kleurcompagnie.nl

GUUSANKE VOGT AUTEUR, AMBACHTELIJK KUNSTENAAR

Biografie Guusanke Vogt, kunstakademie en Famous Artist Schools. Ze schreef en bewerkte ca. 150 boeken en vele artikelen voor tijdschriften en op internet. Ze begon in 1976 met schrijven van kookboekjes, later hobbyboeken (zogenaamde ‘doeboeken’) en boeken over milieu, bouwen, culturele historie en natuur. In samenwerking met Flexa, Cetabever en Decorette verschenen boeken over het gebruik van kleur, verfsoorten en verftechnieken, waaronder historisch kleurgebruik op monumenten. De boeken werden uitgegeven door onder andere Kosmos, Unieboek, Cantecleer en Terra. Vogt ontwikkelde nieuwe verf-en decoratietechnieken voor wanden, vloeren, meubels. Daarnaast vertaalde en bewerkte ze instructieve boeken voor diverse uitgevers. De getekende illustraties voor de boeken zijn van haar hand. De fotografie voor de boeken wordt verzorgd door haar echtgenoot Paul Vogt, met wie al vele jaren samenwerkt. Guusanke Vogt ontwerpt meubels, waaronder voor kinderen. Haar vrije werk bestaat uit originele vormen van wanddecoratie, met als leidraad de eigenschap synesthesie. Ze geeft kleuradviezen en workshops vanuit haar bedrijfje De Kleurcompagnie. Woon-en natuurconcepten zijn WonderschoonWonen (1998) en Boargerboskje(2008).

Prijs Boargerboskje (Burgerbosje) moest burgers aanzetten tot het kleinschalig en eigenhandig vergroenen van hun woonomgeving en daar blijvend zorg voor te dragen. Het project ontstond in Friesland en breidde zich verder uit. Er ontstond een samenwerking met Staatsbosbeheer en de ANWB. Met dit concept werd ze in 2010 Natuurvrouw Nederland, vanuit Terre des Femmes, een initiatief van Yves Rocher.

'Greep uit de boeken' Wildrecepten-De Nederlandse Jager Wild eten- jacht en natuur Ragout- De Vijf Sinnen In een potje- De Vijf Sinnen De Patrogard- De Vijf Sinnen Geen sprookjes- De Blauwe Schildpad Kaas en zuivel- De Blauwe Schildpad Sieraden van papier Pergamano Kerstmannen En nu is het kerstmis Kerst in huis en tuin Kerstverhalen Het complete kerstboek Decoratieve verftechnieken Wanden en vloeren Wonen in kleur Woondecoratieboek Verkleden is een feest Het boek van sinterklaas Kinderkamers nieuwe stijl Snelborduren Knuffeltassen Het poezenboek Hondentaal Tuindecoraties Kruidengids Merklappen nieuwe stijl Modeaccessoires Creatief met papier Sieraden van papier Kleur in kaart Buitenschilderwerk Kinderkamers nieuwe stijl Koeienboekje Sjabloneren nieuwe stijl Calligrafie voor de beginner Tuineren aan de waterkant Milieuvriendelijk bouwen Milieuvriendelijk inrichten Bloem!