Gebruiker:MMLKant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo allemaal!

Ik ben Marianne Kant, 37 jaar, geboren in de stad Hulst en getogen in Sint Jansteen, een dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Hulst. Tijdens en na mijn studie heb ik meerdere jaren buiten Hulst gewoond, maar zo'n 11 jaar geleden ben ik toch weer teruggekomen. Wie had dat gedacht.. ik niet! Maar naarmate er zich meer rimpeltjes rond mijn ogen vormen, leer ik de vestingsstad Hulst steeds beter kennen en groeit mijn waardering en bewondering voor dit prachtige stadje met veel historie! Het is om deze reden dat ik graag iets wil schrijven op Wikipedia over het thema cultureel- en historisch erfgoed in Hulst. Op die manier hoop ik mensen van buiten de gemeente te kunnen informeren en motiveren om ons stadje wellicht eens te komen bezoeken! Ook hoop ik zelf zo nog het een en ander bij te leren over de geschiedenis van mijn geboortegemeente.


Waarover wil ik graag schrijven? Wat interesseert mij, motiveert mij, en wekt mijn nieuwsgierigheid? Mijn voorkeur gaat uit naar historisch erfgoed, hoewel er natuurlijk ook genoeg te vertellen valt over hedendaagse kunst en monumenten in de gemeente. Ik dacht gelijk aan de Keldermanspoort, oftewel de Bolleckwerkpoorte. Helaas is hier al een Wikipediapagina voor aangemaakt. Ik zeg helaas, omdat hier volgens mij veel interessants over te vertellen valt, maar de bestaande pagina verschaft slechts minimale informatie over deze prachtige stadspoort. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de Gentse Poort en de Dubbele Poort, de Stadsmolen en de Liniedijk. Wie weet voeg ik nog wel eens wat informatie aan deze pagina's toe, de monumenten verdienen het! Echter is nu het plan om een nieuwe pagina aan te maken. Anderzijds ben ik aangenaam verrast om te zien dat bijvoorbeeld de Sint-Willibrordusbasiliek, het Groot Eiland, en het Verdronken Land van Saeftinghe wel mooie Wikipediapagina's hebben.


Na wat brainstormen ben ik tot de volgende lemma's gekomen:

  • De Graauwse Poort, oftewel de Bagijnepoort
  • De Vest, het water dat de stadswallen van Hulst omringt
  • De Stadswallen van Hulst (een pagina over 'stadswallen' bestaat al)
  • De Bolwerken van Hulst (een pagina over 'bolwerk' bestaat al)


Over de Vest en de Stadswallen is al veel geschreven en over de Graauwse Poort valt weinig informatie te vinden. Over de Hulsterse bolwerken weet ik niet veel maar ik vind het wel interessant hier meer over te weten te komen, zeker omdat ik hier zelf vaak overheen wandel!