Naar inhoud springen

Gebruiker:Sebastiaan Kunst/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Alper Kekeç is een Turkse percussionist die bekend is om zijn gebruik van traditionele Turkse instrumenten zoals de darbuka en de bendir in zijn muziek. Hij is geboren en opgegroeid in Izmirl, Turkije en begon al op jonge leeftijd te spelen op de darbuka. Hij studeerde muziek aan de Universiteit van Izmir en vervolgens aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn muzikale vaardigheden verder ontwikkelde.

Kekeç heeft optredens gegeven met verschillende muzikanten en groepen over de hele wereld.

Naast zijn carrière als professioneel muzikant, geeft Kekeç als docent ook les in percussie binnen het Global Groove Program van het Conservatorium van Amsterdam en geeft hij workshops over de Turkse muziektraditie. Hij is een voorstander van het behoud en de verspreiding van de Turkse muziekcultuur en heeft geprobeerd om deze traditie te integreren in zijn eigen muziek.

Kekeç heeft verschillende albums uitgebracht die beide een mix zijn van traditionele Turkse muziek en moderne invloeden. Hij is ook te horen op verschillende compilatiealbums met Turkse muziek. Alper Kekeç wordt beschouwd als een belangrijke vertegenwoordiger van de Turkse muziektraditie in de moderne tijd.