Gebruiker:Timboliu/Part-Up

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Op deze pagina een allereerste begin van een lemma over Part-Up (http://www.part-up.com).

In oktober 2015 om hulp gevraagd in de Wikipedia kroeg. Er wordt aangegeven dat een artikel over Part-Up nog te vroeg is omdat er nog weinig onafhankelijke bronnen zijn.

To-do[bewerken | brontekst bewerken]

Opzet lemma[bewerken | brontekst bewerken]

Part-Up is een platform dat online samenwerken faciliteert.

Nog verwerken =[bewerken | brontekst bewerken]

Part-up is het internationale platform voor het vormen van teams. Op 18 september 2015 is Part-up gelanceerd voor een breed publiek.

Platform Part-up is een platform waarop iedereen een team kan vinden voor zijn/haar part-up (tijdelijk en doelgericht samenwerkingsverband). De bezoeker vindt er een overzicht van part-ups waarop zij kunnen bijdragen. Part-up gaat uit van de beginselen van holocracy, waarin de teamleden binnen een part-up gelijk zijn. Op het platform hebben de teams de mogelijkheid om via een tijdlijn gezamenlijk te communiceren en een gedeelde activiteitenlijst bij te houden.

Tribes Het platform is openbaar en gratis toegankelijk voor alle individuele gebruikers. Part-up biedt het platform echter ook aan organisaties aan om zelfsturende teams te faciliteren. Binnen een organisatie kunnen medewerkers zelf part-ups starten (bottum up) en bepalen aan welke part-ups zij willen werken. Hiermee faciliteert Part-up de lijn van sociale innovatie uit de organisatiekunde.

Part-up als een community Part-up staat voor organiseren zonder organisatie. De toegang tot resources is veel belangrijker dan het hebben van eigen medewerkers. De ontwikkeling van het platform is daarom volledig open source. Part-up is ingericht in vier tribes, die zich respectievelijk richten op de ontwikkeling van het platform (App tribe), de verkoop van Part-up aan organisaties (Business tribe) de groei en ontwikkeling van de community (Community tribe) en de ontwikkeling van de matching op Part-up (Data tribe).

Matching Part-up richt zich in de ontwikkeling van het platform op een matchingsalgoritme dat individuele gebruikers voorstelt aan teams. Hiervoor maakt het algoritme gebruik van zowel de harde vaardigheden op basis van reeds uitgevoerde activiteiten binnen het platform, als op soft skills zoals gedragsprofielen.