Go Pass 10

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Go Pass 10, voorheen Go Pass, is een goedkoop vervoerbewijs voor de NMBS (Belgische Spoorwegen). Met een Go Pass 10 kan een persoon jonger dan 26 tien keer een enkele reis maken in 2e klas tussen twee Belgische stations naar keuze (niet van of naar een grenspunt).

Er is ook een soortgelijke pas voor personen van 26 jaar en ouder. Deze heet Rail Pass.

Een Go Pass 10 blijft 1 jaar geldig vanaf de aankoopdatum en is niet op naam; hij mag dus ook worden uitgeleend aan vrienden, die kunnen meereizen op iemands Go Pass 10, indien zij ook jonger zijn dan 26. De reizigers dienen wel op elk ogenblik hun identiteitskaart te kunnen voorleggen om te kunnen staven dat zij aan de leeftijdsvoorwaarden voldoen.

Verder mag een Go Pass 10 geen afkortingen bevatten en moet dit in drukletters ingevuld worden. Doorhalingen en correcties invalideren de lijn in kwestie, tevens dient de Go Pass 10 ingevuld te worden vooraleer men zich op de trein begeeft.

De Go Pass 10 heette eerst kortweg Go Pass, maar kreeg in 2011 het bijvoegsel '10' naar analogie met de toen ingevoerde 'Go Pass 1'. De Go Pass 1 is beschikbaar online, aan het loket, aan de verkoopautomaten of in de trein. Bij aankoop in de trein wordt er automatisch het boordtarief aan toegevoegd. Voor de rest zijn de gebruiksvoorwaarden dezelfde als voor de Go Pass 10.