Herk Sport Hasselt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Herk Sport)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Herk Sport
Naam Herk Sport Hasselt
Opgericht 1956
Stadion Beukenhof
Voorzitter Roger Reenaers
Trainer Leander Sarrechia
Competitie 3de Prov. Limb.
Tenue ontbreekt
Geldig voor 2009/10
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Herk Sport Hasselt is een Belgische voetbalclub uit Sint-Lambrechts-Herk bij Hasselt. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 5905 en heeft geel en blauw als kleuren. Herk Sport speelde het grootste deel van zijn bestaan in de provinciale reeksen, al speelde het ook drie jaar nationaal. De damesploeg daarentegen was een succesvolle ploeg en werd drie maal landskampioen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Zie VV Halen-Zelem voor de geschiedenis van de voormalige damesploeg van Herk Sport

De club sloot zich halverwege de jaren 50 aan bij de Belgische Voetbalbond en ging in de provinciale reeksen spelen, waar men de volgende decennia bleef. In 1971 richtte de Belgische Voetbalbond voor het eerst officieel damesvoetbal in, en Herk Sport trad toe met een damesploeg, die meteen een van de topploegen in het Belgisch damesvoetbal werd.

De eerste ploeg bij de mannen bleef in de provinciale reeksen tot 1995. Dat jaar promoveerde men voor het eerst naar de nationale reeksen, naar Vierde Klasse. Herk eindigde er zijn eerst seizoen meteen als tweede, amper één puntje na reekswinnaar RCS Visétois. De ploeg mocht nog naar de eindronde, maar daar werd verloren van SK Oostnieuwkerke. Het seizoen erop eindigde men in de middenmoot, al werd dankzij het winnen van de tweede periode nog een plaats in de eindronde afgedwongen. Ditmaal was RA Marchienne des Sports er echter te sterk. In het derde seizoen ging het verder bergaf met de club. Herk Sport werd allerlaatste in zijn reeks, net na stadsgenoot KSC Hasselt, en zakte weer naar de provinciale reeksen.

In 1997 werd ook de damesafdeling zelfstandig en ging die voortaan verder als VV Halen-Zelem.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

https://web.archive.org/web/20161009055850/http://www.herksport.be/