James Warwick

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
James Warwick
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 17 november 1947
Geboorteplaats Broxbourne
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1971-
Beroep acteur en regisseur
(en) IMDb-profiel
(en) IBDB-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

James Warwick (Broxbourne, 17 november 1947) is een Engels acteur en regisseur, vooral bekend door zijn rollen op televisie en in het Londense West End en New Yorks Broadway-theater.

Hij is waarschijnlijk het bekendst door zijn leidende rol in Agatha Christies Partners in Crime (naast Francesca Annis als het paar Tommy en Tuppence) en de BBC-serie The Nightmare Man. Hij speelde ook een rol in de Doctor Who-serie Earthshock als luitenant Scott.

Andere belangrijke rollen zijn Jason King, The Onedin Line, Lillie (waar hij weer optrad met Francesca Annis), Rock Follies, Tales of the Unexpected, Howards' Way, Bergerac en Iris Murdoch' The Bell met Ian Holm.

Hij heeft ook gewerkt voor de Amerikaanse televisie, met gastrollen in Scarecrow en Home Improvement, Murder, She Wrote, Babylon 5 en Alias.

Zijn theaterrollen omvatten An Ideal Husband op Broadway, King Arthur in de Amerikaanse nationale tour van Camelot. Hij speelde Brad in The Rocky Horror Show in het theater in Londen.

Hij is ook theaterregisseur in de Verenigde Staten, waaronder die als artistiek directeur bij de Chester Theatre Company MA. Hij diende als interim-voorzitter van de American Academy of Dramatic Arts, Los Angeles 2007 - 2008.