Laat de Leeuw

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Laat de Leeuw was een spraakmakende late night show van Paul de Leeuw met amusement, cabaret en interviews. Het programma liep van 2 januari 1997 tot 24 december 1999 en werd uitgezonden bij de VARA op Nederland 3.

De Leeuw presenteerde het programma op de donderdagavond samen met een bekende Nederlander, onder de naam 'Parenavond'. Ook "De gouden doos" was een terugkerende rubriek, waarin voormalige bekende Nederlanders centraal stonden.

De Leeuw benaderde zijn gasten en onderwerpen op een ongebruikelijke manier en met veel humor. Daarbij ging hij hete hangijzers niet uit de weg, die hij vaak op weinig subtiele wijze aan de orde stelde. Door zijn innemende, jongenachtige manier van presenteren kwam hij hier meestal prima mee weg.

Toch kreeg Paul de Leeuw ook te maken met woedende reacties. Zijn “onbeleefdheid” en “grofheid” vallen niet bij iedereen in goede aarde, zodat er regelmatig een rellerige sfeer ontstaat rondom zijn persoon. Laat de Leeuw liep vier seizoenen, en stopte in december 1999.

Bronvermelding[bewerken]

  • Laat de Leeuw op beeldengeluidwiki.nl, van gebruiker Renekoenders, bekeken op 2 augustus 2010