Ludwig Görtz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ludwig Görtz GmbH
Logo
Görtz 17 filiaal aan de Hohe Strasse in Keulen
Rechtsvorm GmbH
Oprichting 1875
Oprichter(s) Johann Ludwig Görtz
Eigenaar Familie Görtz, Afinum
Sleutelfiguren Frank Revermann, Tobias Volgmann(directie)
Land Duitsland
Hoofdkantoor Hamburg
Werknemers circa 3.000
Producten Schoenen
Sector Winkelketen
Website www.goertz.de
160 filialen
Portaal  Portaalicoon   Economie

Ludwig Görtz GmbH is een Duitse keten van schoenwinkels en werd opgericht in Barmbek bij Hamburg opgericht. Het heeft ongeveer 160 vestigingen in 90 steden in Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Hamburg en heeft ongeveer 3.200 medewerkers.[1]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Advertertentie van het bedrijf op een tram in de jaren zeventig

In 1875 opende Johann Ludwig Görtz in Barmbeck bij Hamburg zijn eerste herenschoenenwinkel op een oppervlakte van 14 m². In 1938 werd een andere winkel geopend in Hamburg. In 1959 werd in Reutlingen de eerste vestiging buiten Hamburg geopend. In 1970 werd in Hamburg Görtz 17 opgericht. In 1980 werd het schoenenmodemerk Belmondo opgericht, dat door het bedrijf zelf wordt ontworpen, geproduceerd en verkocht. Sinds 1993 is Görtz ook vertegenwoordigd in Oostenrijk en vanaf 2006 in Polen.

Met de aankoop van Pasito Fricker AG was het bedrijf van 2010 tot 2014 aanwezig in Zwitserland.[2][3][4] In 2014 stapte de investeringsmaatschappij Afinum uit München in bij Görtz en nam een belang van 40%. Met deze partnerschap wil men de internetbusiness vooruit te helpen.[5] De overige 60% van de aandelen is in familiebezit.[6]

In 2015 droeg eigenaar Ludwig Görtz het voorzitterschap van de raad van bestuur van de Hamburgse schoenenretailer Görtz over. In hetzelfde jaar werd de online winkel opnieuw gelanceerd.

Vlaggenschipwinkels[bewerken | brontekst bewerken]

Naast de grootste schoenenwinkel van Europa met een oppervlakte van 4.000m²[6]aan de Mönckebergstrasse in Hamburg heeft Görtz zeven andere vlaggenschipwinkels in Duitsland: Frankfurt, Berlijn, Stuttgart, Aken, Hannover en München.

Görtz Flagshipstore Berlin
Görtz vlaggenschipwinkel in Berlijn (1e verdieping)
Görtz München Flagshipstore
Görtz vlaggenschipwinkel aan de Kaufingerstrasse in München

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]