Nieuwe Nobelaer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nieuwe Nobelaer is een cultuurcentrum in West-Brabant met: bibliotheek, kunsteducatie/onderwijs, speelotheek, poppodium, evenementen en een middelgroot theater.

Het cultuurcentrum biedt een mooi, gevarieerd en aansprekend podiumprogramma voor jong en oud. Verder biedt het poppodium regelmatig verrassende rock, pop, blues en metal activiteiten.

De bibliotheek blijft een gezellige ontmoetingsplek waar iedereen welkom is voor een kopje koffie, een krantje of een goed gesprek. Ook in de speelotheek is voor kinderen altijd weer iets nieuws te ontdekken.

Kunst & cultuur heeft veel moois te bieden en is er voor iedereen. Daarom biedt Nieuwe Nobelaer een veelzijdig aanbod aan cursussen en lessen voor jong en oud met muziek, dans, theater, beeldend en foto & media.

Nieuwe Nobelaer
Etten-leur 002.jpg
Locatie Anna van Berchemlaan 2, Etten-Leur
Gebouw
Architect B.J. Koldewey en H.M. Koldewey
Gebouwd 1958
1967-1976 uitbreiding
1997-1999 renovatie
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het complex is gebouwd in 1958 naar ontwerp van architect B.J. Koldewey en zijn zoon H.M. Koldewey[1], tussen 1967 en 1976 uitgebreid en in 1997-1999 gerenoveerd. In 2014 heeft de gemeente besloten tot nieuwbouw van het complex omdat het oorspronkelijke complex uit 1958 niet meer te onderhouden is.

Het complex is vernoemd naar de familie Nobelaer van het Paulushof in Etten-Leur.


Nieuwe Nobelaer staat aan de vooravond van een nieuwe onderkomen. Najaar 2021 verwacht Nieuwe Nobelaer de nieuwbouw die zal ontstaan op het Banakkerterrein aan de Parklaan te kunnen betrekken.

Externe link[bewerken]