Overleg:Bergeijk (gemeente)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Hallo,

Ik weet niet of dit de juiste plek is om de vraag te stellen, anders hoor ik dat graag. Hoe wordt bepaald wat de uitspraak van een plaatsnaam als Bergeijk is? Ik ken namelijk niemand die de naam uitspreekt als in het bij dit artikel gevoegd geluidsfragment. De uitspraak die ik ken is meer als Ber-geijk ipv Berg-eijk.

Zeg alsjeblieft niet dat de uitspraak te danken is aan Radio Bergeijk!

Houdoe, Ben

De uitspraak, zoals die te horen is in het artikel, is tamelijk neutraal vind ik. Je kunt er Berg-eijk en/of Ber-geijk in horen. Maar je hebt gelijk; wij in Bergeijk zeggen Ber-geijk. Voor de hand ligt dat mensen, die de uitspraak vanuit hun eigen omgeving niet kennen, denken dat het samengestelde delen zijn van (een) berg en (een) eik. Ons gemeentewapen wijst ook heel duidelijk in die richting! Feit is echter, dat "wij" hier in ons dorp altijd "Ber-geijk" zeggen. Waarom...weet ik niet. Corvanbaalen 11 jun 2007 19:11 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Bergeijk (gemeente). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2017 19:15 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bergeijk (gemeente). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 okt 2018 14:33 (CEST)Reageren