Naar inhoud springen

Overleg:Cardiovasculair risicomanagement

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Onduidelijkheid text; lijkt onder andere een slechte vertaling etc...?

[brontekst bewerken]

Onduidelijkheid text; lijkt onder andere een slechte vertaling maar ook lijkt het erop dat verschillende zinnen elkaar tegenspreken. Ook is de woordkeuze verwarrend; als voorbeeld wat wordt er bedoeld met: "De huidige versie (tweede herziening) uit 2012 beroept zich op de Europese richtlijnen van de European Society of Cardiology (ESC) uit 2007 (Fourth Joint Task Force).[4] en de literatuur die tussen het uitkomen van de vorige versie (2006) van de standaard en begin april 2010 is verschenen."

Niet alleen lijkt de "en" een begin van een nieuwe zin maar is de zin zèlf is erg verwarrend en onduidelijk. Persoonlijk vind ik het woord "verschenen" hierin het meest verwarrende sinds het meerdere betekenissen heeft en de betekenis lijkt te betekenen dat het "vervallen" zou moeten zijn (bron: https://www.encyclo.nl/begrip/verschenen ) al is dat niet duidelijk uit de zin en heb ik het dus moeten opzoeken.

Voor een Wikipedia artikel wat over specifiek Nederlandse medische literatuur gaat vind ik het zeer belangrijk dat dit hele artikel zinnig is; als tweetalige zou ik normaal gesproken zonder gedachte hierover naar de Engelse versie gaan (sorry tegen degenen die geen Engels lezen!), maar dat is nu niet realistisch omdat het om Nederland en Nederlandse richtlijnen/ regelementen of wetgeving gaat.

Ik weet niet hoe dit via Wikipedia richtlijnen op te lossen is en heb niet de gezondheid om hier zèlf iets aan te doen dus hoop ik dat op zijn minst iemand zo'n "banner" boven het artiekel kan aanmaken wat zegt dat het herzien moet worden. Als dat zo werkt in dit geval en het niet "even snel" op te lossen is.

Sorry, zoals ik al zei zou ik het zelf niet kunnen: ik snap helemaal niks van hoe dit achter de schermen werkt dus ik zou vanaf 0% moeten leren en daarbij ben ik ziek en burnout. Dus hoop ik dat iemand die adequaat genoeg is om meer dan een typo op te lossen (dat kan ik denk ik wel?) dit kan inzien!


Veel succes.

Cearon.

89.205.142.255 30 jan 2023 14:17 (CET)Reageren