Overleg:Catilinarische redevoeringen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  • Voorstel voor andere vertaling van "Quam diu etiam furor iste tuus nos eludet?"

"Hoelang nog zal die waanzin van je ons uitlachen?"

wordt:

"Hoelang zullen wij nog de speelbal zijn van die waanzin van je?"

of:

"Hoelang zal die waanzin van je nog de spot met ons drijven?" Floris V 2 aug 2006 22:57 (CEST)[reageer]

  • Voorstel voor andere vertaling Eerste Catilinarische Rede:
Hoelang nog in 's hemelsnaam, Catilina, zal je ons geduld misbruiken? Hoelang nog zal die razernij van jou ons ontwijken? Hoelang nog zal jouw lef zich grenzeloos roeren/ Hoelang nog zal jouw grenzeloze lef zich roeren?
Door telkens te beginnen met "Hoelang nog" wordt Cicero's structuur behouden. In de eerste zin zetten we "Catilina" in het midden van de zin, om eveneens de structuur te behouden.
In de laatste zin is het onduidelijk of effrenata een adjectief is bij audacia, dan wel bepaling van gesteldheid bij audacia en iactabit. MatthiS 29 nov 2009 15:30 (CET)[reageer]

Kan iemand voor een deftige vertaling van de 2e Cat zorgen + voor een stukje tekst en vertaling van 3 & 4? MatthiS 30 nov 2009 07:21 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Catilinarische redevoeringen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 mei 2019 14:08 (CEST)[reageer]

Co-consul Cicero[brontekst bewerken]

In het kopje achtergrond staat dat Cicero en Antonius het consulschap voor 63 voor Christus hebben gewonnen. De link op de naam van Antonius verwijst naar Marcus Antonius, rechterhand van Caesar. De werkelijke medeconsul van Cicero is natuurlijk Antonius Hybrida, een heel andere Antonius.