Overleg:De Burgers van Calais

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Hoeveel van die beelden zijn er? is die in Londen een replica? [[Gebruiker:Michiel1972|Michiel]] 1 nov 2004 09:50 (CET)

Het "oermodel" staat in Calais, maar er zijn talloze afgietsels, verspreid over de wereld, waarvan die in Londen er slechts één is.

Wie weet de Vlaamse namen van deze 6 burgers (geen citoyens !!) te achterhalen? Burgher

Patriottisme?[brontekst bewerken]

Op 6 jan 2009 15:06 voegde een anonieme gebruiker met ip 81.245.187.108 de volgende teksten toe aan het onderdeel 'Historische relevantie':

"Aanvankelijk had het beeldhouwwerk een patriottische betekenis: ... In 2002 is echter gebleken dat van dit patriottisme weinig waar is; bij onderzoek van Engelse archieven kwam aan het licht dat de burgers eigenlijk hun stad uit handen hadden gegeven in ruil voor materiële zaken. Later kreeg het verhaal dan een heroïsche betekenis."

Er staat geen bronvermelding bij en ik kan ook nergens informatie over dit onderzoek vinden. De informatie ontbreekt ook in de andere taalversies. Heeft iemand van jullie een bron bij deze info? Dan mag het weer terug in het artikel. - Dinx (overleg) 25 sep 2012 18:09 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op De Burgers van Calais. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 01:30 (CEST)Reageren