Overleg:Europeana

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Dit Kan Beter[brontekst bewerken]

disclaimer - ik werk zelf voor Europeana, en dus wil/kan ik het artikel niet zelf aanpassen. Maar ik heb wel een aantal suggesties voor verbeteringen:

  • het artikel is sinds de lancering in 2008 niet echt bijgewerkt.
  • Intussen is veel gebeurd, zoals een groei naar 20 miljoen objecten, het openstellen van de metadata onder CC-0, ondermeer via een API en als Linked Open Data, de ontwikkeling samen met exoperts uit museua, bibliotheken, archieven en audio-visuele archieven van het Europeana Data Model (EDM), het opstellen van het Public Domain Charter ("objects in the Public Domain should remain in tthe Public Domain when digitized"), etc.

Feiten en cijfers over de ontwikkeling van Europeana zijn te vinden op http://pro.europeana.eu/web/guest/about/facts-figures Sowieso is http://pro.europeana.eu/web/guest/about een goede bron. Daarnaast staat veel goede informatie in de Engelse versie van het artikel (http://en.wikipedia.org/Europeana)

  • Het genoemde bedrag van 120 miljoen klopt (helaas) niet, was het maar waar dat we zo'n budget hadden. Europeana kost ongeveer 5 miljoen per jaar. De digitaliseringsprojecten in Europa zouden wel eens dat bedrag kunnen zijn, misschien dat het genoemde bedrag daar vandaan komt.
  • het artikel vermeldt wel een Belgische bijdrage, maar niet de Nederlandse bijdrage. Deze is zeker in de eerste jaren cruciaal geweest: het Nederlandse Ministerie van Cultuur heeft significant bijgedragen aan de 'matching funds' doe elk Europees gefinancierd project nodog heeft. En natuurlijk de inhoudelijke bijdrage van KB, NA, Geheugen van Nederland, Beeld&Geluid etc.
  • Europeana werkt samen met de Wiki chapters van Nederland, UK en Frankrijk aan een mass upload tool voor GLAMs voor WikimediaCommons

Als er iemand is die dit artikel aan wil pakken en meer informatie nodig heeft, kun je me altijd contacten. --Jammo (overleg) 27 sep 2012 17:03 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Europeana. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 okt 2017 20:17 (CEST)Reageren