Overleg:Gostivar

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Snoeiwerk[brontekst bewerken]

Voordat ik dit artikel ga optuigen, ga ik het eerst snoeien. Twee verkeerd begrepen stellingen gaan er alvast uit:

  • Volgens bron (1) is Gostivar in de Middeleeuwen gesticht als Slavische stad. Bron (2) spreekt dit echter tegen, en meldt dat de geschiedenis van Gostivar begon met de vestiging van Hunnen in het gebied in 378. Dat zegt bron 2 helemaal niet. Bron 2 heeft het alleen over de Gostivar Turks, waar voor het gemak de Hunnen ook toe gerekend worden. Over de plaats als zodanig gaat het niet. Ook al vanwege de zeer twijfelachtige gelijkstelling van de Hunnen aan de Turken van Gostivar haal ik deze zin eruit.
  • De Turken verbleven in het gebied tussen 378 en 1371. Tekenen van hun cultuur en architectuur zijn thans nog te vinden. Alsof er sinds 1371 geen Turken meer zijn geweest! Me dunkt, toen moesten de Ottomanen nog komen en die zijn er tot de 20ste eeuw de baas geweest. Ook weg. Dan hoeven we tenminste ook niet te beginnen aan de vraag welke sporen er van die Turken van voor 1371 eventueel zouden kunnen zijn achtergebleven. Want in dat opzicht is bron 2 al even twijfelachtig. Fransvannes 16 apr 2007 10:46 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Gostivar. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 02:14 (CEST)Reageren