Overleg:Indië-monument (Enschede)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Naamgeving[brontekst bewerken]

Ik zou willen voorstellen de oorspronkelijke naam te herstellen: Indiëmonument Het Verre Oosten. Bij mijn weten is de afspraak dat we het 'magic word' displaytitle hier alleen gebruiken als het echt nodig is. Dit leek me zo'n geval. Voor het overleg leek het me zinnig de drie punten waarop mijn voorstel betrekkin heeft afzonderlijk te benoemen.

Plaatsnaam[brontekst bewerken]

De benaming Indiëmonument (Enschede) heeft het bezwaar dat het geen recht doet aan de bovenlokale betekenis van dit monument, die duidelijk anders is dan die van andere Indiëmonumenten. Dit wordt in het artikel uitgelegd.

Cursief deel in de titel[brontekst bewerken]

Bij Het Verre Oosten als naam op zichzelf is niet meteen duidelijk dat het om een monument gaat, maar de toevoeging "Indiëmonument" is een soortnaam, geen deel van de eigennaam. Het is mogelijk die met haakjes of aanhalingstekens te doen, maar dat ziet er onbeholpen uit.

Koppelteken[brontekst bewerken]

Volgens de officiële spelling is "Indiëmonument" een samenstelling zonder klinkerbotsing, waarin geen koppelteken nodig is. In Oost-Indiëvaarder kun je zien dat er na ë geen koppelteken hoort te staan.

--MarcoSwart (overleg) 28 jan 2022 20:58 (CET)[reageer]