Overleg:Maidenspeech (Tweede Kamer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Methode bepalen maidenspeech[bewerken]

  1. Zoek op wat de eerste datum van toetreding van het kamerlid is. Dit staat op parlement.com. Het staat vaak niet op het artikel van het kamerlid zelf, meestal wel op de lijst van kamerleden van de betreffende partij.
  2. Ga naar parlando.sdu.nl/cgi/login/anonymous.
  3. Klik op "uitgebreid zoeken"
  4. Zoek naar "de heer (naam)" AND maidenspeech" of "mevrouw (naam) AND maidenspeech" voor een periode beginnende de dag van beëdiging van het kamerlid, plus een lange periode (zes maanden ofzo). Een kamerlid dat een maidenspeech houdt wordt meestal geïntroduceerd als "de heer ..., die vandaag zijn maidenspeech houdt" of "mevrouw ..., die vandaag haar maidenspeech houdt". Selecteer bij dit zoeken alleen opgemaakte stukken en selecteer alleen handelingen eerste en tweede kamer.
  5. Zoek het onderste resultaat op. Als je bij het zoeken hebt geselecteerd "alle items" in plaats van "50 items per pagina", hoef je hiervoor niet op "volgende" te klikken.
  6. Bekijk in dit document of hier inderdaad de maidenspeech wordt gehouden.
  7. In de zoekresultaten staat van welk jaar de handelingen zijn, en in welk deel (nummer) het staat. In het document zelf staan de pagina-nummers. Hier staat ook de werkelijke datum. De datum in de zoekresultaten is de datum waarop de handelingen in parlando zijn ingevoerd, niet de datum van het debat.