Overleg:Palletiseermachine

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een knikarmpalletiser is niet een robot die gebruikt wordt om te palletiseren maar een palletiser met een wagen waaronder een knikarm hangt welke heen en weer rijd tussen oppakpositie en palletpositie.

Deze worden overal in de flessen industrie gebruikt. Na formatie van een volledige laag glas worden deze opgepakt door de in de kop geplaatste balgen tussen de flessennekken te laten zakken en dan op te blazen.

Artikel lijkt te zijn geschreven door iemand met beperkte algemene ervaring.


In antwoord op bovenstaande; De term knikarmpalletiser wordt nergens in het artikel gebruikt, wel de term knikarmrobot. Met een knikarmrobot wordt een sferische robot bedoeld die vanuit de autoindustrie komt en inmiddels ook in de overige industrien veel gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Ook een door u beschreven knikarmpalletiser is wel degelijk een palletiseerrobot, namelijk een automatisch werkend systeem dat gebruik maakt van input en deze middels een verwerkingseenheid en actuatoren omzet naar bewegingen en via deze bewegingen automatisch een laag met flessen (maar ook blikken, potten, dozen, emmers, enz.) op een pallet plaatst.

bovenstaande opmerking lijkt te zijn geplaatst door iemand met een zeer beperkte marktkennis over palletiseren.