Overleg:Residentie Orkest

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jeugdconcerten Residentie Orkest[brontekst bewerken]

Serendipity ! Nadat ik gisteren 21-11-14 een suggestie op de overlegpagina over Willem van Otterloo had geplaatst over de Jeugdconcerten met het Residentie Orkest onder zijn leiding, zag ik in hetJournaal de viering van het 110 jarig bestaan van het RO uitgerekend op 20-11. Dit toeval is aanleiding om ook op deze pagina een suggestie in die richting te plaatsen:

Van Otterloo gaf met het Residentie Orkest Jeugdconcerten in het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen in Den Haag. Ik heb een levendige herinnering aan de concerten die ik bijwoonde in de periode 1956 -1962, maar ik heb te weinig feitelijke informatie om hierover een (voorlopige) bijdrage te kunnen schrijven. Ook onder het lemma Van Otterloo is niets hierover te vinden. Hopelijk is er iemand die het op zich neemt om een begin te maken voor een aanvulling.

Zelf herinner ik mij dat K&W vol zat met scholieren die enthousiast luisterden naar de duidelijke uitleg die Van Otterloo gaf over stukken als L’apprenti sorcier of La mer of de Jupiter etc. etc., maar ook van stukken die minder makkelijk in het gehoor lagen zoals van Wagenaar of Bartok. De uitleg werd geïllustreerd met gespeelde fragmenten en notenvoorbeelden in het programma-boekje, nou ja: foldertje waarin je alles nog eens rustig kon nalezen. De frequentie van de concerten was maandelijks en als je je opgaf bij de school-administratie, moest je afwachten of je ingeloot werd. Zoiets.