Overleg:Universeel soefisme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Universeel soefisme. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 sep 2017 04:54 (CEST)[reageer]

Strikt genomen geen oosters gedachtengoed[brontekst bewerken]

In de eerste zin van dit artikel staat: Het universeel soefisme vertegenwoordigt een levenshouding waarin het gedachtegoed van het Oosten en het Westen verbonden worden. Echter, het Taoisme wordt niet genoemd in het universeel soefisme, aangezien alleen religies met een godsbeeld deel uitmaken van deze stroming. Ik heb daarom het woord 'gedachtengoed' vervangen door religies.

Enige ingrepen[brontekst bewerken]

Het was m.i. een beetje een eenzijdig verhaal, dat geen recht deed aan Inayat Khan's werk in de VS, Engeland, Frankrijk enz. (Een in Engeland opgerichte organisatie heet dan ook niet 'Internationale Soefi Beweging' maar 'International Sufi Movemement.) Voorts moeten m.i. ook internationale organisaties genoemd worden die in Nederland actief zijn. Met de paar inleidende zinnen heb ik gepoogd duidelijk te maken dat het hier niet gaat om 'scheuringen' om 'geloofsredenen' zoals we die kennen uit de christelijke kerken, maar veeleer om een natuurlijk proces dat inherent is aan de mystieke basis én aan het persoonlijk contact tussen leraar en leerling.

In het stukje onder 'Soefi's' stoorde me vooral de bewering dat de meeste soefi's in Nederland het universeel soefisme aanhangen; dat is volgens mij zéér onjuist. Voorts een m.i. veel betere link gegeven naar een TV programma over Witteveen. Mabelis (overleg) 29 jan 2019 22:30 (CET)[reageer]