Overleg Wikipedia:Wikiproject/Heraldiek/Vexillologie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Hoofdpagina Weetjes Gemeentewapens Benelux Categorieën Literatuur Bronnen Sjablonen Vexillologie

Zie Overleg Wikipedia:Wikiproject/Heraldiek/Vexillologie/Archief voor oude discussies

Vlaggen van voormalige gemeenten[bewerken]

Hallo allen, ik ben begonnen met het schrijven van Lijst van vlaggen van voormalige Nederlandse gemeenten en ik kom wat vreemde zaken tegen, zoals een vlag van Anloo die de dorpsvlag blijkt te zijn. Van de vroegere gemeentevlag hebben we op Wikipedia geen afbeelding. En dat is nog maar de eerste vlag die ik controleerde. Het lijkt er op dat we diverse afbeeldingen hebben die niet zijn wat ze lijken te zijn. Heeft iemand interesse en tijd om er in te duiken? Groet, Quistnix (overleg) 28 jan 2019 22:10 (CET)

Overigens houd ik mij aan de vlaggenlijsten op deze site. Helaas kan ik op Wikipedia moeilijk onderscheid maken tussen gemeentevlaggen van opgeheven gemeenten en dorpsvlaggen die later aan die plaatsen zijn toegekend. Quistnix (overleg) 29 jan 2019 00:03 (CET)
Verzoek aan een heraldisch tekenaar: kunnen de ontbrekende vlaggen worden getekend? De lijst van Drenthe is volgens flagchart compleet; er ontbreken echter nog 11 vlaggen op Wikipedia - Quistnix (overleg) 29 jan 2019 23:24 (CET)
mooi werk, ik heb de vlaggen nog steeds op de to-do-list staan. Richt mij eerst nog of wapens, vlaggen, oorlogmonumenten, rijksmonumenten nav de gemeentelijke herindelingen. Er is al veel gedaan, maar juist ter controle\nalopen. Elvesham (overleg) 31 jan 2019 09:58 (CET)
Het heeft geen haast, maar met de gemeentelijke herindelingen van dit jaar kwam ik ze weer tegen. We hebben ondertussen een flink aantal artikelen over huidige gemeentevlaggen, en van de meeste daarvan hebben we een afbeelding (waarvoor dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen). Tijd om de voormalige gemeenten eens op rij te zetten en te zien wat er nog ontbreekt. Quistnix (overleg) 31 jan 2019 21:42 (CET)
Een tijdje geleden heb ik het Sjabloon:Navigatie voormalige gemeentevlaggen Noord-Holland zo compleet als mogelijk gemaakt. Alleen gemeenten waarvan ik geen vlag heb kunnen vinden op Wikipedia, die heb ik niet toegevoegd. Denk dan aan hele kleine gemeenten zoals Schardam, Kolhorn en Sloten. Dqfn13 (overleg) 10 feb 2019 13:08 (CET)
Dank je. Niet iedere gemeente voerde een eigen vlag. Ik gebruik flagchart om te zien welke dat wel hebben gedaan. De lijst bevat uitsluitend gemeenten die volgens die site ooit een eigen vlag hebben gevoerd. Maar wie een betere bron heeft, kan natuurlijk verbeteringen aanbrengen. Quistnix (overleg) 10 feb 2019 13:23 (CET)
Ik ken de huidige site niet zo goed en de site die ik voorheen gebruikte weet ik zo niet uit mijn hoofd. Ik moet ook toegeven dat ik al een aardige tijd niet met vlaggen bezig ben geweest. Dqfn13 (overleg) 10 feb 2019 22:31 (CET)
Ik ben er ook een tijdje grotendeels uit geweest (een jaartje of acht, schat ik zo). In de tussentijd deed ik af en toe een vlaggetje. Ik ben er vanwege alle gemeentelijke herindelingen van dit jaar weer eens in gedoken. Voorlopig ben ik wat moe van alle felle kleuren en het turen op het beeldscherm om alles op de juiste grootte te tekenen. En dan heb ik mij alleen maar beziggehouden met de simpelste vlaggen. Ik heb grote bewondering voor de deelnemers aan dit project die hun tekenkunsten in wapens en vlaggen op Wikipedia vertonen. Quistnix (overleg) 11 feb 2019 11:52 (CET)

Verzoek: Defileervlaggen 1938[bewerken]

Kan een heraldisch tekenaar de defileervlaggen tekenen van de Nederlandse provincies? Deze zijn in 1938 tijdens het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina gebruikt. Ze zijn te vinden door te googelen op bijvoorbeeld de woorden "fotw 1938 parade flag". Ik wil een artikeltje hierover schrijven. Quistnix (overleg) 2 feb 2019 15:14 (CET)

A. ter Hoek maakt meestal wapens, maar misschien wilt hij een keer een uitstapje maken en vlaggen maken? Ik weet niet of Steinbach of Wikibelgiaan de mogelijkheden hebben. Dqfn13 (overleg) 2 feb 2019 21:49 (CET)
Hij kan ook heel goed vlaggen tekenen, weet ik. Ik heb zelf een poging gewaagd, voorlopig staat mijn te schrijven artikel hier. Quistnix (overleg) 9 feb 2019 19:51 (CET)
Ik heb ze nu zelf getekend met Inkscape. Gelukkig zijn het allemaal vlaggen met horizontale banen, dus dat kon ik nog wel :-) Quistnix (overleg) 10 feb 2019 13:25 (CET)

Vlaggen van Marken en Wormerveer[bewerken]

De vlag van Marken die op Commons staat wijkt aanzienlijk af van de vlag die ik op historische websites tegenkom. Kan iemand helpen? Groet Quistnix (overleg) 2 feb 2019 21:35 (CET)

Hetzelfde geldt voor de vlag van Wormerveer. De leeuwen in het kanton staan niet afgebeeld op de flagchart site - Quistnix (overleg) 2 feb 2019 22:19 (CET)

Opgelost voor Wormerveer. Op commons staat de dorpsvlag (met leeuwtjes in het kanton). De gemeentevlag had alleen witte en rode vlakken. Quistnix (overleg) 2 feb 2019 22:36 (CET)