Pokémon: Reizen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Pokémon: Reizen is het 23ste seizoen van de anime-serie Pokémon. De eerste aflevering ging in première op 17 november 2019 op de Japanse TV-zender TV Tokyo.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Ash & Pikachu reizen terug naar Kanto na hun overwinning in de Alola League. Hij is in Vermillion City, waar een nieuw onderzoeksinstituut wordt geopend onder leiding van Professor Cerise. In dat onderzoekscentrum moet Goh (de 2de protagonist van de serie) een starter Pokémon uit Kanto kiezen. Goh weigert echter een starter te kiezen omdat hij de Mythische Pokémon Mew wilt vangen. Om dit te doen, stelt hij als doel om van elke Pokémon 1 te vangen om dan uiteindelijk Mew te kunnen vangen. Door een plotse verschijning van de legendarische Pokémon Lugia, leren Ash & Goh elkaar kennen. Iets later, wordt het duo aangesteld als onderzoekers door Professor Cerise. Door de aard van die onderzoeken trekken Ash & Goh (soms vergezeld door Prof. Cerise's dochter Chloe) door alle regio's van de Pokémon wereld. Mede dankzij die onderzoeken, trachten Ash en Goh hun doelen te bereiken.

Verhaallijn Ash[bewerken | brontekst bewerken]

Ash wil Pokémon meester worden. Om dit doel te bereiken wil hij Leon, de onverslaanbare kampioen uit Galar, uitdagen voor een officieel Pokémon gevecht. Om dit te doen moet bij tijdens de voorrondes van de Pokémon Wereldkampioenschappen de Masters 8 halen om te kunnen deelnemen aan de finales.

Verhaallijn Goh[bewerken | brontekst bewerken]

Goh wil alle Pokémon vangen om uiteindelijk Mew nogmaals te kunnen ontmoeten. Om dit doel te bereiken, neemt hij deel aan Project Mew. Hij moet geregeld Trail missions aangaan om munten te verdienen om uiteindelijk lid te worden van een onderzoeksteam die als missie heeft om Mew te vinden. Ook Ash zijn eerste rivaal, Gary, neemt deel aan Project Mew.

Verhaallijn Chloe[bewerken | brontekst bewerken]

Chloe, de dochter van professor Cerise, was niet geïnteresseerd in Pokémon tot ze een Eevee ontmoette. Deze Eevee lijkt echter niet te kunnen evolueren. Doorheen de reeks, ontmoet Chloe alle evoluties van Eevee in de hoop zo te ontdekken waarom haar Eevee niet evolueert.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse versie (Netflix)[bewerken | brontekst bewerken]

Vertaling: Christa Lips & Bianca Steenhagen

Regie: Hilde de Mildt

Personage Stem
Ash Christa Lips
Verteller Ad Knippels
Goh Mitchell van den Dungen Bille
Chloe Echica Florijn
Professor Cerise Robin Rienstra
Rotom Phone (Pokédex) Stephanie Anaïs van Rooijen
Pim Wessels
Meowth Fred Meijer
James Paul Disbergen
Jessie Hilde de Mildt
Ricardo Blei
Zuster Joy Lizemijn Libgott
Oscar Siegelaar
Relinde de Graaff
Kelvin Allison
Nicole van Dorp
Fauve Geerling