Rentex Floron

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Rentex Floron is een wasserij te Bolsward die bestaan heeft vanaf 1913.

Rentex Floron werd opgericht in 1913 onder de naam Florence de bekende wasserij door Thomas Mulder. Het is uitgegroeid tot een familiebedrijf met circa 400 medewerkers. Het bedrijf specialiseert zich in het reinigen en leasen van textiel aan zorginstellingen. Wekelijks wordt ongeveer 400.000 kilogram wasgoed en 100.000 stuks beroepskleding verwerkt. Het bedrijfspand van Rentex Floron heeft een totale oppervlakte van 21.000 m², waarmee zij beschikken over de grootste wasserij op één locatie in Nederland.

Rentex Floron is een onderdeel van de Floronet Holding, waar ook de bedrijven Micronclean World Wide, Micronclean International en Wasserij De Blinde toe behoren. Rentex Floron is onder meer gericht op het reinigen en beheren van operatietextiel voor operatieafdelingen, functie-afdelingen en poliklinieken van ziekenhuizen.

In 1970 heeft Tom Mulder (1947, derde generatie) de leiding van het bedrijf overgenomen. Binnenkort komen zijn zoons Han en Titus als vierde generatie in de firma. Zoon Johan van de oprichter Thomas Mulder werd in 1966 vier jaar burgemeester van Bolsward.

Externe link[bewerken]