SD Worx

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door VolkovBot (overleg | bijdragen) op 1 okt 2010 om 16:51. (robot Erbij: fr:SD Worx)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
SD Worx
Oprichting 1945
Hoofdkantoor hoofdzetel te Antwerpen, (België)
30 kantoren in België, 1 in Nederland, 1 in Luxemburg, 3 in Frankrijk, 3 in Duitsland

Europees partnernetwerk in 18 landen: Verenigd Koninkrijk - Ierland - Italië - Spanje - Portugal - Oostenrijk - Zwitserland - Zweden - Denemarken - Noorwegen - Finland - Tsjechië - Hongarije - Oekraïne - Roemenië - Slowakije - Polen - Rusland
Werknemers 1.900
Website sdworx.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

SD Worx is een Europese Human Resources dienstverlener en sociaal secretariaat, met hoodfzetel in België. Het bedrijf levert dienstverlening rond het tewerkstellen van personeel: loonberekening en -administratie, sociale wetgeving en fiscaliteit en Human Resources. Op al deze vlakken biedt het bedrijf naast dienstverlening en advies ook gespecialiseerde software, ERP software-implementaties en opleidingen. Bedrijven kunnen bij SD Worx ook terecht voor Business Proces Outsourcing van hun payroll en HR-processen.

SD Worx is op gebied van internationale tewerkstelling actief in meer dan 20 landen, vanuit eigen kantoren of via een netwerk van partners. In al die landen biedt het bedrijf zowel lokale als grensoverschrijdende diensten. Ruim 1900 medewerkers bedienen meer dan 43.000 klanten in de privé- en publieke sector, zowel KMO’s als grote organisaties. De lonen van 1.200.000 werknemers worden door ons berekend. Daarmee is het bedrijf de derde grootste HR-services provider in Europa. De consultancyafdeling van de groep telt 500 specialisten.

In België heeft SD Worx 31 kantoren.
In Duitsland 3 kantoren (Frankfurt, Berlijn en Leipzig).
In Frankrijk kantoren (Parijs, Strasbourg en Bidart).
In zowel Nederland (Breda) en Luxemburg (Capellen) 1 kantoor.
In 2009 had het bedrijf een totale opbrengst van 236 miljoen euro.

SD Worx in België

In België is het bedrijf marktleider op de totale markt. Sinds de overname van SSC op 1 juli 2010 is het bedrijf ook marktleider in de social profit sector.

De studiediensten van het bedrijf publiceren regelmatig rapporten over evoluties en cijfergegevens met betrekking tot de Belgische arbeidsmarkt die door de media worden opgepikt. Deze studies behandelen onder andere de evolutie van het ziekteverzuim,[1][2][3] of van de economische werkloosheid,[4][5] het gebruik van tijdskrediet[6] of de trends in de extralegale pensioenen.[7]

Ontstaan / geschiedenis

SD Worx werd in 1945 door Jozef Van den Eede[8] opgericht als Sociale Dienst VEV binnen het Vlaams Economisch Verbond. In de periode van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog bleek er een vraag te bestaan naar het uitbesteden van een gedeelte van de bedrijfsadministratie. De eerste tien jaar bestond het klantenbestand van de Sociale Dienst VEV voornamelijk uit kleine bedrijven. Naarmate de economie terug heropleefde, het klantenaantal toenam en de sociale wetgeving complexer werd, nam het bedrijf steeds meer zijn toevlucht tot mechanische processen om de documenten en berekeningen efficiënter aan te maken. In 1965 introduceerde SD als eerste sociaal secretariaat het gebruik van een computer in de bedrijfsvoering.[9] Hierdoor kon ook de markt van de grotere bedrijven aangeboord worden. In 1975 werd het aanbod verruimd van personeelsbeheer naar human resources in bredere zin. Na 40 jaar trad de stichter-voorzitter terug in 1985, en werd hij opgevolgd door Jan Van den Nieuwenhuijzen die het bedrijf in 2010 nog steeds leidt. In 1997 werd de naam Sociale Dienst VEV ingeruild voor SD WORX en in 2008 werd de tagline Result driven HR toegevoegd.

SD Worx startte zijn internationale expansie met een eigen kantoor in Luxemburg in 2003 gevolgd door een vestiging in Nederland in 2005, 3 kantoren in Frankrijk in 2007 en 3 kantoren in Duitsland in 2008. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf ook een netwerk in 20 landen.

SD Worx en Microsoft sloten in 2006 een strategisch partnership om een multicountry payroll- en HR softwarepakket te ontwikkelen op basis van Microsoft-techologie. Daardoor is het nu mogelijk om met één softwarepakket de payroll- en HR-activiteiten in verschillende landen te beheren, zowel naar input als naar rapportering.

Externe link

[bron?]

  1. De Standaard, 18 maart 2009, Ziekteverzuim blijft op recordpeil
  2. Het Nieuwsblad, 10 maart 2006, Telefonistes vaakst ziek
  3. De Morgen, 16 januari 2009, Absenteïsme bijzonder hoog in 2008
  4. De Standaard, 12 maart 2009, Verdubbeling sinds oktober
  5. Gazet Van Antwerpen, 11 maart 2009, Een op de vijf arbeiders thuis met economische werkloosheid
  6. De Standaard, 9 februari 2009, Recordaantal Belgen gaat minder werken
  7. De Standaard, 31 januari 2009, Bruto-nettocalculator voor extralegale pensioenen
  8. In memoriam Jozef Van den Eede, 26 maart 2008
  9. SD Worx: Geschiedenis