Nuclear Blast: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
AdnergjeBot (overleg | bijdragen)
k AdnergjeBot: Link naar doorverwijspagina Blast aangepast.
k Wijzigingen door AdnergjeBot hersteld tot de laatste versie door Jeroenbot.
Regel 15: Regel 15:


==Geschiedenis==
==Geschiedenis==
In [[1987]] werd Nuclear Blast opgericht toen Markus Staiger tijdens zijn rondreis door de [[Verenigde_Staten|Verenigde Staten]] zijn lievelingsband [[Blast! (muziek)|Blast]] had zien optreden. Het label kreeg eerst de naam Blast, maar dat werd snel in Nuclear Blast veranderd. De eerste release van het label was een [[Compilatie (publicatie)|compilatie]] met nummers van Amerikaanse hardcore artiesten waaronder Attitude, Sacred Denial, Impulse Manslaughter en vele anderen. Binnen een jaar waren alle 1000 exemplaren uitverkocht.
In [[1987]] werd Nuclear Blast opgericht toen Markus Staiger tijdens zijn rondreis door de [[Verenigde_Staten|Verenigde Staten]] zijn lievelingsband [[Blast]] had zien optreden. Het label kreeg eerst de naam Blast, maar dat werd snel in Nuclear Blast veranderd. De eerste release van het label was een [[Compilatie (publicatie)|compilatie]] met nummers van Amerikaanse hardcore artiesten waaronder Attitude, Sacred Denial, Impulse Manslaughter en vele anderen. Binnen een jaar waren alle 1000 exemplaren uitverkocht.


Toen Staiger het uit [[Las Vegas (stad)|Las Vegas]] afkomstige Righteous Pigs ontdekte begon de band met het uitbrengen van [[grindcore]] cd's. Hierna tekende Nuclear Blast [[Atrocity]], [[Master]] en Incubus, die allen meer dan 30.000 cd's verkochten. Dit was een mijlpaal voor het label die zo internationaal succes kreeg.
Toen Staiger het uit [[Las Vegas (stad)|Las Vegas]] afkomstige Righteous Pigs ontdekte begon de band met het uitbrengen van [[grindcore]] cd's. Hierna tekende Nuclear Blast [[Atrocity]], [[Master]] en Incubus, die allen meer dan 30.000 cd's verkochten. Dit was een mijlpaal voor het label die zo internationaal succes kreeg.

Versie van 5 nov 2007 17:59

Sjabloon:Platenlabel


Nuclear Blast is een Duitse platenmaatschappij en postorder gespecialiseerd in Heavy Metal en haar subgenres. In 1987 is het label, door Markus Staiger, opgericht als Hardcore punk platenmaatschappij. Het hoofdkantoor staat in het Duitse Donzdorf, Göppingen. In Amerika en Brazilië heeft Nuclear Blast dependances.

Geschiedenis

In 1987 werd Nuclear Blast opgericht toen Markus Staiger tijdens zijn rondreis door de Verenigde Staten zijn lievelingsband Blast had zien optreden. Het label kreeg eerst de naam Blast, maar dat werd snel in Nuclear Blast veranderd. De eerste release van het label was een compilatie met nummers van Amerikaanse hardcore artiesten waaronder Attitude, Sacred Denial, Impulse Manslaughter en vele anderen. Binnen een jaar waren alle 1000 exemplaren uitverkocht.

Toen Staiger het uit Las Vegas afkomstige Righteous Pigs ontdekte begon de band met het uitbrengen van grindcore cd's. Hierna tekende Nuclear Blast Atrocity, Master en Incubus, die allen meer dan 30.000 cd's verkochten. Dit was een mijlpaal voor het label die zo internationaal succes kreeg.

In het begin van de jaren '90 werd black metal erg populair binnen de Europeese underground. Nuclear Blast speelde hierin mee door artiesten zoals Dissection en Dimmu Borgir te tekenen. Tien jaar na de oprichting, in 1997, was Nuclear Blast van eenmansbedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met 20 werknemers.

Tegenwoordig wordt Nuclear Blast gezien als een van de belangrijkste labels binnen de metalscene. In tegenstelling tot veel concurrenten is Nuclear Blast nog steeds onafhankelijk. Jaarlijks komen er ongeveer zo'n 50 nieuwe releases bij de platenmaatschappij vandaan.

Zie ook

Externe link