Diederik II van Lotharingen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
BotMultichill (overleg | bijdragen)
Februari (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 10: Regel 10:
| moeder = Hedwig van Namen
| moeder = Hedwig van Namen
}}
}}
'''Diederik II van Lotharingen''' (-1115) was een zoon van hertog [[Gerard van Lotharingen]] en Hedwig van Namen. Hij was hertog van Opper-Lotharingen van 1070-1115, in opvolging van zijn vader. Hij huwde een eerste keer met Hedwig van Formbach, en nadien met Gertrudis van Vlaanderen, de dochter van graaf [[Robrecht I van Vlaanderen|Robrecht ''de Fries'']] van Vlaanderen, waardoor hij de vader werd van graaf [[Diederik van de Elzas]].
'''Diederik II van Lotharingen''' (-1115) was een zoon van hertog [[Gerard van Lotharingen]] en Hedwig van Namen. Hij was hertog van Opper-Lotharingen van 1070-1115, in opvolging van zijn vader. Hij huwde een eerste keer met Hedwig van Formbach, en nadien met [[Gertrudis van Vlaanderen]], de dochter van graaf [[Robrecht I van Vlaanderen|Robrecht ''de Fries'']] van Vlaanderen, waardoor hij de vader werd van graaf [[Diederik van de Elzas]].


[[categorie:Hertog van Opper-Lotharingen]]
[[categorie:Hertog van Opper-Lotharingen]]

Versie van 19 dec 2007 14:25

Sjabloon:Dynastie Diederik II van Lotharingen (-1115) was een zoon van hertog Gerard van Lotharingen en Hedwig van Namen. Hij was hertog van Opper-Lotharingen van 1070-1115, in opvolging van zijn vader. Hij huwde een eerste keer met Hedwig van Formbach, en nadien met Gertrudis van Vlaanderen, de dochter van graaf Robrecht de Fries van Vlaanderen, waardoor hij de vader werd van graaf Diederik van de Elzas.