Edo-Tokyomuseum: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
LordDamorcro (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
LordDamorcro (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:


[[Categorie:Tokio]]
[[Categorie:Tokio]]

[[en:Edo-Tokyo Museum]]

Versie van 11 feb 2008 23:10

Het Edo-Tokyomuseum

Het Edo-Tokyo Museum (江戸東京博物館, Edo-Tōkyō-Hakubutsukan) is het historisch museum van de stad Tokyo, en bevindt zich in Sumida (墨田区, Sumida-ku), Tokyo. De naam van het museum is een samenvoeging van de oude naam van de stad; Edo (江戸) en de huidige naam Tōkyō (東京). Het museum richt zich dan ook vooral op de overgang van de Edo-periode (ookwel Tokugawa-periode), naar de moderne tijd. Deze transitieperiode (Meiji-periode en Taisho-periode), worden gekarakteriseerd door de import van westerse ideeën, instituties en gebouwen.

Wat is er te zien

Bestand:Tokyo-edohakub-ryogokubashi.jpg
Houten replica van Ryougokubrug, in het Edo-Tokyomuseum

Bij binnenkomst (bovenin) komt van over een levengrote replica van de Nihonbashi (日本橋, let. de Japanbrug), in het Edo-periode gedeelte. Daar hangen o.a. de oorlogsuitrusting van Tokugawa Ieyasu (de "stichter" van het bakuhan systeem en daarmee aanrichter van de Edo-periode), met een verhaal hoe deze periode tot stand kwam, en hoe dit politiek in elkaar stak. Daarna komen vele schaalmodellen van Edo-periode gebouwen, en op de begane grond ook levengrote replica's.

Verder op de begane grond kan men bekijken hoe de stad zich moderniseerde, en zijn er geanimeerde replica's van Meiji-periode-gebouwen te bewonderen.

Er is helemaal op het einde een zaal gereserveerd voor de geschiedenis van de stad in oorlogstijd.