Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ombudsmann (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Cicero~nlwiki (overleg | bijdragen)
minus gekopieerde tekst anvr.travel/uploads/over_anvr/Toelatingscriteria/ aanvraagformulier%20lidmaatschap.doc en POV
Regel 4: Regel 4:


ANVR is bij het merkenbureau geregistreerd als een verzekeringsmaatschappij.
ANVR is bij het merkenbureau geregistreerd als een verzekeringsmaatschappij.



'''Algemene ANVR toelatingseisen en -criteria'''

De aanvrager:
• is deelnemer aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).
• dient te goeder naam en faam bekend te staan, wat blijkt uit een recente (niet ouder dan 3 maanden) Verklaring Omtrent Gedrag van de aanvrager.
VOF of eenmanszaak: Verklaring Omtrent Gedrag voor Natuurlijke Personen.
Overige gevallen: Verklaring Omtrent Gedrag voor Rechtspersonen.
• - als startende onderneming, verstrekt ondernemingsplan incl. prognoses voor komende twee boekjaren. Deze worden door de vereniging beoordeeld. Aan de hand van het ondernemingsplan dient aannemelijk gemaakt te worden, dat aan de omzeteis van € 500.000 binnen twee boekjaren kan worden voldaan.
'''- als reisorganisator behaalt een jaaromzet van ten minste € 500.000'''
- als reisagent behaalt een jaaromzet van meer dan € 500.000 of realiseert ten minste 500 boekingen per jaar (aan te tonen d.m.v. een accountantsverklaring)
• toont ten genoegen van de vereniging aan dat in de onderneming en de daarin werkzame personen, in het bezit zijn van de voor beroep en bedrijf noodzakelijke diploma's, licenties. (mogelijk op te vragen door ANVR)



'''Contributie en entreegeld'''
De contributie bestaat uit een basiscontributie die voor alle leden gelijk is, en een aanvullende contributie gerelateerd aan de jaaromzet van het lid/lidconcern c.q. lid-samenwerkingsverband in Nederland behaald.
Het bestuur doet de ledenvergadering jaarlijks voorstellen ten aanzien van het bedrag van de basiscontributie en het percentage van de omzettoeslag.

De huidige tarieven zijn:
Basiscontributie van € 1.200, met
een variërend percentage als omzettoeslag aan de hand van de SGR-omzetgegevens in de volgende trappen:

Basis contributie € 1.200,--
en een percentage van de omzet:

- over de omzet van 0 tot 10 miljoen Euro 0,011%

- over de omzet van 10 tot 50 miljoen Euro 0,015%

- over de omzet van 50 tot 100 miljoen Euro 0,014%

- over de omzet van 100 tot 250 miljoen Euro 0,013%

- over de omzet van 250 miljoen Euro en hoger 0,011%

De minimale contributie de een reisorganisatie moet afdragen aan ANVR is basis contributie € 1.200,- + een percentage van de omzet.


Aan de tabel is af te lezen dat ANVR zich enkel richt op grote commerciele leden. Daarnaast moet een onderneming minimaal € 500.000,- omzet maken om lid te kunnen worden.
Bij een gemiddelde reissom van € 1.100,- per boeking met een reisorganisatie dus minimaal 450 boekingen verkopen. Hierdoor is er bij ANVR geen ruimte voor kleinschallige gespecialiseerde reisorganisaties. Bedrijven waar je als consument alle bescherming en garantie kunt krijgen naast perfect georganiseerde reizen.


Bij ANVR alleen ruimte voor multmationals die massa's toeristen over de wereld vervoeren. Helaas is er ook geen ruimte voor het Milieu en draagt dit keurmerk bij aan de verkoopkansen van grote multinationals die het klimaat schaden met de talloze vluchten.




[[categorie:Nederlandse organisatie]]
[[categorie:Nederlandse organisatie]]

Versie van 10 jun 2008 14:22

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is een Nederlandse organisatie welke de belangen behartigt van ondernemingen in de reisbranche, waaronder reisbureaus

De ANVR geeft ook garanties aan reizigers die boeken via één van de aangesloten organisaties. Zo respecteren alle leden de uitspraken van de Geschillencommissie Reizen en ook zijn alle leden aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

ANVR is bij het merkenbureau geregistreerd als een verzekeringsmaatschappij.