Paul Durand-Ruel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
37 bytes verwijderd ,  17 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Tijdens de Frans-Duitse oorlog ontmoette hij [[Claude Monet|Monet]] en [[Pissarro]] in Londen, waar hij probeerde voet aan de grond te krijgen in de kunstwereld.
In januari 1872 kocht hij werk aan van [[Edouard Manet|Manet]], maar ondanks al zijn inspanningen en tentoonstellingen bleef het werk lange tijd onverkocht.
Het zat Durand-Ruel echter niet mee. Het succes bleef uit, en bezoekers en critici reageerden spottend op de tentoongestelde werken. Niettemin durfde hij risico's te nemen. Hij was een van de eerste kunsthandelaars die 'zijn' artiesten voorzag van een geregeld inkomen door nieuw werk aan te kopen. Hij werd een belangrijk promotor van met name het werk van de [[impressionisme|impressionisten]]. Niettemin waren de betrekkingen tussen Durand-Ruel en deze schilders niet altijd even hartelijk. Zij klaagden veel en verkochten soms ook werk achter zijn rug om.
 
In 1884 gaat Durand-Ruel bijna failliet. Via de bekende vrouwelijke impressionist [[Mary Cassatt]] weet hij contacten te liggen in de Verenigde Staten. Dit feit en de toegenomen belangstelling voor de impressionisten redden hem van de ondergang.
109.557

bewerkingen

Navigatiemenu