Tyrol Air Ambulance: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
60 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
 
'''Tyrol Air Ambulance'''
 
Dit is een hele speciale luchtvaartmaatschappij. Zij zijn namelijk gespecialiseerd op ziekenvervoer wereldwijd. Tyrol Air Ambulance is in [[Nederland]] vooral bekend om hun [[gipsvluchten]] die bijna altijd op de Rotterdamse luchthaven [[Zestienhoven]] landen. Vanuit [[Oostenrijk]] en de [[franse alpen]] vliegen zij in de winter lijndiensten naar [[Nederland]], [[België]] en het [[Vereenigd Koninkrijk]]. In de drie wintermaanden vervoeren zij ongeveer 1.500 patienten.
In 2005 landen ze voor het eerst ook in de zomer op [[zestienhoven]] en deed een nieuw woord zijn intrede in de Nederlandse luchtvaart, namelijk de [[Parasolvlucht]]
Het hoofkwartier van de maatschappij zit in [[Innsbruck]] waar ook de vliegtuigen op de luchthaven [[Kranebitten]] staan gestationeerd.
 
== Geschiedenis ==
 
Tot 1983 was dit een onderdeel van [[Tyrolean Airways]] maar men moest in dat jaar op eigen benen gaan staan. Men ging verder onder de naam Tyrolen Air Ambulance. In 1999 werd deze naam veranderd in de huidige naam Tyrol Airambulance. De oorzaak hiervan was een management buy-out. Deze zelfstandige maatschappij vormt sindsdien een holding met de in 1995 opgerichte luchtvaartmaatschappij [[Welcome Air]].
 
 
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu