Jacques Benveniste: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  7 jaar geleden
Een theorie is in wetenschappelijke zin, een geheel van ideeën dat door feiten en bewijs wordt ondersteund. In dit geval zijn het hypothesen, die in peer review niet gereproduceerd konden worden.
k (r2.7.3) (Robot: toegevoegd: es:Jacques Benveniste)
(Een theorie is in wetenschappelijke zin, een geheel van ideeën dat door feiten en bewijs wordt ondersteund. In dit geval zijn het hypothesen, die in peer review niet gereproduceerd konden worden.)
Benveniste kreeg tweemaal de [[Ig Nobel prijs]] uitgereikt<ref>De Ignobelprijs werd in die tijd nog verleend aan onderzoek zonder waarde.</ref>. In 1991 voor zijn artikel over de geheugenwerking van water en in 1998 voor zijn bevinding dat de geheugenwerking van water ook via telefoonlijnen of internet digitaal kon worden verstuurd.<ref>[http://sms.cam.ac.uk/media/871684 Lecture of Jacques Benveniste on March 10, 1999 "Electromagnetically Activated Water and the Puzzle of the Biological Signal"]</ref>
 
Benveniste was iemand wiens theorieënhypothesen verworpen werden door veel andere onderzoekers. Toch kreeg hij door zijn charme, charisma en retorische gave een grote aanhang in Frankrijk en hij bleef er oprecht van overtuigd dat hij iets belangrijks had ontdekt.
 
Jacques Benveniste overleed op 69-jarige leeftijd na een hartoperatie.
11.187

bewerkingen

Navigatiemenu