European Late Model Series: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
BotteHarry (overleg | bijdragen)
k Z&V: km.
k Wijzigingen door BotteHarry (Overleg) hersteld tot de laatste versie door KLBot2
Regel 1: Regel 1:
De '''European Late Model Series''' (ELMS) is een [[stock car]]-kampioenschap, gehouden op kleine geasfalteerde ovals in [[België]], [[Nederland]] en het [[Verenigd Koninkrijk]].
De '''European Late Model Series''' (ELMS) is een [[stock car]]-kampioenschap, gehouden op kleine geasfalteerde ovals in [[België]], [[Nederland]] en het [[Verenigd Koninkrijk]].


Het is een samenvoeging van de Camso V8's en de [[ASCAR]]. De auto's zijn te vergelijken met de auto's gebruikt in de [[NASCAR]]. Chassis en carrosserie zijn vrij te kiezen binnen de geldende regels.<ref name="regulations">[http://www.oasces.com/Downloads/Car%20Regs%202011.htm]:2011 regulations</ref> De 8-cilinder Chevrolet motor heeft 450 pk en een motorinhoud van 6 liter. Enkele andere motoren zijn ook toegestaan maar worden uitgefaseerd. De topsnelheid van deze wagens is zo'n 300&nbsp;km per uur.
Het is een samenvoeging van de Camso V8's en de [[ASCAR]]. De auto's zijn te vergelijken met de auto's gebruikt in de [[NASCAR]]. Chassis en carrosserie zijn vrij te kiezen binnen de geldende regels.<ref name="regulations">[http://www.oasces.com/Downloads/Car%20Regs%202011.htm]:2011 regulations</ref> De 8-cilinder Chevrolet motor heeft 450 pk en een motorinhoud van 6 liter. Enkele andere motoren zijn ook toegestaan maar worden uitgefaseerd. De topsnelheid van deze wagens is zo'n 300&nbsp;km. per uur.


==Externe link==
==Externe link==

Versie van 27 dec 2014 22:19

De European Late Model Series (ELMS) is een stock car-kampioenschap, gehouden op kleine geasfalteerde ovals in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het is een samenvoeging van de Camso V8's en de ASCAR. De auto's zijn te vergelijken met de auto's gebruikt in de NASCAR. Chassis en carrosserie zijn vrij te kiezen binnen de geldende regels.[1] De 8-cilinder Chevrolet motor heeft 450 pk en een motorinhoud van 6 liter. Enkele andere motoren zijn ook toegestaan maar worden uitgefaseerd. De topsnelheid van deze wagens is zo'n 300 km. per uur.

Externe link