TTV Tempo-Team: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Tt-rover (overleg | bijdragen)
Tt-rover (overleg | bijdragen)
Regel 2: Regel 2:


==Historie==
==Historie==
Tempo-Team lag een paar jaar na de oprichting een tijd stil wegens de [[Tweede Wereldoorlog]]. Na de heroprichting sloot het zich aan bij de [[Nederlandse Tafeltennisbond|NTTB]]. Toen de accommodatie te klein werd, sloten de Amsterdammers zich aan bij sportvereniging ''Wilskracht/SNL'', waarbij ook de tafeltennissers die naam overnamen.
''Spel en Vriendschap'' lag een paar jaar na de oprichting een tijd stil wegens de [[Tweede Wereldoorlog]]. Na de heroprichting sloot het zich aan bij de [[Nederlandse Tafeltennisbond|NTTB]]. Toen de accommodatie te klein werd, sloten de Amsterdammers zich aan bij sportvereniging ''Wilskracht/SNL'', waarbij ook de tafeltennissers die naam overnamen.


Behalve Tempo-Team timmerde er in Amsterdam een club genaamd ''Smash'' aan de weg. Een fusie volgde in 1965, waardoor ''SNL Smash'' ontstond. Wanneer de club een paar jaar later voor het eerst een sponsor krijgt, wordt de naam ''Hunter 25'', naar de geldschieter. De meest recente naamswijziging volgt in 1970, wanneer de naam ''Tempo-Team'' wordt aangenomen. Het [[Tempo-Team (uitzendbureau)|gelijknamige uitzendbureau]] is vanaf dat moment meer dan twintig jaar hoofdsponsor, tot begin [[jaren 90]]. Nadat het sponsorschap eindigt, blijft de naam behouden.
Behalve ''Wilskracht/SNL'' timmerde er in Amsterdam een club genaamd ''Smash'' aan de weg. Een fusie volgde in 1965, waardoor ''SNL Smash'' ontstond. Wanneer de club een paar jaar later voor het eerst een sponsor krijgt, wordt de naam ''Hunter 25'', naar de geldschieter. De meest recente naamswijziging volgt in 1970, wanneer de naam ''Tempo-Team'' wordt aangenomen. Het [[Tempo-Team (uitzendbureau)|gelijknamige uitzendbureau]] is vanaf dat moment meer dan twintig jaar hoofdsponsor, tot begin [[jaren 90]]. Nadat het sponsorschap eindigt, blijft de naam behouden.


==Erelijst==
==Erelijst==

Versie van 31 jul 2015 13:04

TTV Tempo-Team is een tafeltennisvereniging uit Amsterdam die in 1938 werd opgericht onder de naam 'Spel en Vriendschap'. De club domineerde het Nederlandse tafeltennis in de jaren 70, toen het mannenteam van 1973 tot en met 1981 ieder jaar algeheel kampioen van de eredivisie werd en het vrouwenteam in 1973, 1975, 1977, 1978 en 1979. De mannen behaalden in 1990 en 1991 nog twee Nederlandse titels.

Historie

Spel en Vriendschap lag een paar jaar na de oprichting een tijd stil wegens de Tweede Wereldoorlog. Na de heroprichting sloot het zich aan bij de NTTB. Toen de accommodatie te klein werd, sloten de Amsterdammers zich aan bij sportvereniging Wilskracht/SNL, waarbij ook de tafeltennissers die naam overnamen.

Behalve Wilskracht/SNL timmerde er in Amsterdam een club genaamd Smash aan de weg. Een fusie volgde in 1965, waardoor SNL Smash ontstond. Wanneer de club een paar jaar later voor het eerst een sponsor krijgt, wordt de naam Hunter 25, naar de geldschieter. De meest recente naamswijziging volgt in 1970, wanneer de naam Tempo-Team wordt aangenomen. Het gelijknamige uitzendbureau is vanaf dat moment meer dan twintig jaar hoofdsponsor, tot begin jaren 90. Nadat het sponsorschap eindigt, blijft de naam behouden.

Erelijst

Selectiespelers

Onder meer de volgende spelers speelden minimaal één wedstrijd voor Tempo-Team in de eredivisie:

Mannen:

  • Vlag van Engeland Skylet Andrew
  • Vlag van Nederland Frank Boute
  • Vlag van Nederland Carel Deken
  • Vlag van Nederland Han Gootzen
  • Vlag van Nederland Bart van Haren

Vrouwen:

  • Vlag van Nederland Ellen Klatt (2x NK)
  • Vlag van Nederland Hanny de Koning
  • Vlag van Nederland Babette van Veen
  • Vlag van Nederland Wendy van Veen