Marginale kosten: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
SanderVDB (overleg | bijdragen)
k kleine verbeteringen
Tom Potoms (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''marginale kosten''' zijn de kosten die een extra product met zich brengt. Als de [[variabele kosten]] constant zijn, zijn de marginale kosten gelijk aan de variable kosten. De winst is maximaal als de [[marginale opbrengst]] gelijk is aan de marginale kosten. Daarna zouden de marginale kosten namelijk hoger zijn dan de marginale opbrengst en dan zou ieder extra product een verlies opleveren.
De '''marginale kosten''' zijn de kosten die een extra product met zich brengt. Als de [[variabele kosten]] constant zijn, zijn de marginale kosten gelijk aan de variable kosten. De winst is maximaal als de [[marginale opbrengst]] gelijk is aan de marginale kosten; dit punt wordt dan grafisch weergegeven door de verlengde van het snijpunt tussen MK en MO en de verlenging richting de prijs-afzet curve, dat de Gemiddelde Opbrengsten voorstellen.Het punt op die GO-curve noemen we het punt van Cournot, wat het referrentiepunt is voor de optimale afzet. Na dit Cournot-optimum-punt zouden de marginale kosten namelijk hoger zijn dan de marginale opbrengst en dan zou ieder extra product een verlies opleveren.


{{beg|economie}}
{{beg|economie}}

Versie van 3 nov 2006 11:23

De marginale kosten zijn de kosten die een extra product met zich brengt. Als de variabele kosten constant zijn, zijn de marginale kosten gelijk aan de variable kosten. De winst is maximaal als de marginale opbrengst gelijk is aan de marginale kosten; dit punt wordt dan grafisch weergegeven door de verlengde van het snijpunt tussen MK en MO en de verlenging richting de prijs-afzet curve, dat de Gemiddelde Opbrengsten voorstellen.Het punt op die GO-curve noemen we het punt van Cournot, wat het referrentiepunt is voor de optimale afzet. Na dit Cournot-optimum-punt zouden de marginale kosten namelijk hoger zijn dan de marginale opbrengst en dan zou ieder extra product een verlies opleveren.