SV 09 Arnstadt: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
178 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (Robotgeholpen doorverwijzing: Zwemmen - Koppeling(en) gewijzigd naar zwemsport)
 
==Geschiedenis==
===BC 07 Arnstadt===
Op 10 november 1907 werd in het ''Schellhorns Restaurant'' de voetbalclub ''BC 07 Arnstadt'' opgericht. De eerste wedstrijd werd in 1908 tegen BC Erfurt gespeeld. Na de [[Eerste Wereldoorlog]] legde de club zich ook toe op andere sporttakken. Vanaf 1920 speelde de club in de tweede klasse van de [[Thürings voetbalkampioenschap|Kreisliga Thüringen]]. In 1924 fuseerde de club met ''SpVgg 07 Arnstadt'' en werd zo ''SuS 07 Arnstadt''. SpVgg speeldepromoveerde hetin voorgaande1922 seizoen innaar de hoogste klasse van [[Noord-Thürings voetbalkampioenschap|Noord-Thüringen]]Kreisliga. Na tweeIn seizoenen1923 werd de naamKreisliga gewijzigdontbonden in BC 07 Arnstadt. Na enkele middelmatige seizoenenen werd de club eind jaren twintig twee keer derde. Dit werd echter gevolgd door een degradatie in [[Noord-Thürings voetbalkampioenschap 1929/30|1929/30]]. Na één seizoen promoveerde de club weer maar moest na dit seizoen opnieuw een stap terugzetten. Door de invoering van de sterke [[Gauliga MitteNordthüringen]] slaagdeingevoerd de club er niet meer in te promoveren naar deals hoogste klasse.
 
Na twee seizoenen werd de naam gewijzigd in BC 07 Arnstadt. Na enkele middelmatige seizoenen werd de club eind jaren twintig twee keer derde. Dit werd echter gevolgd door een degradatie in [[Noord-Thürings voetbalkampioenschap 1929/30|1929/30]]. Na één seizoen promoveerde de club weer maar moest na dit seizoen opnieuw een stap terugzetten. Door de invoering van de sterke [[Gauliga Mitte]] slaagde de club er niet meer in te promoveren naar de hoogste klasse.
 
In 1942 werd de club opgedoekt tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]]. Na de oorlog werd de club niet meer heropgericht. Pas in 1993 werd er nieuw leven geblazen in de club.
90.787

bewerkingen

Navigatiemenu